Betoging in Rennes afgelopen zaterdag.
Volledig scherm
Betoging in Rennes afgelopen zaterdag. © AFP

Geel hesje verliest oog door rubberkogel van politie tijdens betoging in Frankrijk

Bij een betoging van de gele hesjes zaterdag in Rennes, is een 27-jarige man zwaargewond geraakt aan het oog. Dat meldde de prefectuur van Ille-et-Vilaine, in het noordwesten van Frankrijk. "De precieze omstandigheden van het incident moeten nog worden bestudeerd", luidt het.

11 reacties

 • Jean West

  3 jaar geleden
  Als de politie met rubberkogels schiet zal dit wel een gegronde reden gehad hebben.
 • paola nerozzi

  3 jaar geleden
  Verminkt voor het leven was dan thuis gebleven of beter niet altijd de schuld geven aan de politie want de gele hesjes zijn ook geen heiligen ja spijtig maar hij zal er zo mee verder moeten leven als ge gaat betogen weet ge nooit niet wat er kan gebeuren ik zou zeggen een les voor altijd maar de politie moet zich ook verdedigen hey zijn ook maar mensen
 • frans Venloo

  3 jaar geleden
  Politie anvallen is uit den boze maar politie stellen zich soms wel boven de wet en er zijn rotte appels in deze mand volgens mij Dat ze tenminste ernstig overleg plegen want de burger is het moe uitgemolken te worden
 • censor

  3 jaar geleden
  Politie = onnodig geweld. Mensen komen op voor hun mening. Fikse schadevergoeding voor gebruik van niet wettelijke wapens.
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Wat een speech van Marie-Laure Leroy! Ze heeft serieuze nagels op de kop getikt ivm Macron. Als blijkt dat de afstand indd maar 4 m was, dan is de politieagent duidelijk in de fout. Het onderzoek afwachten is nuttig maar daarnaast is het duidelijk dat de beweging van de gele hesjes zal doorgaan en verder zal evolueren.