Volledig scherm
© thinkstock

Gedesoriënteerde Duitser (89) zet zijn vrouw af en parkeert auto vijftig kilometer verderop

Een inwoner van de Duitse plaats Fürth is verdwaald toen hij op zoek was naar een parkeerplaats voor zijn auto. Dat gebeurde nadat hij zijn vrouw had afgezet bij een restaurant waar ze zijn 89ste verjaardag zouden vieren.

 1. Verdwaald in de natuur en geen gsm? Met deze tips kan je je snel weer oriënteren
  PREMIUM

  Verdwaald in de natuur en geen gsm? Met deze tips kan je je snel weer oriënteren

  Je bent op vakantie vol goede moed begonnen aan een wandeltocht door de wildernis, maar je verdwaalt en de batterij van je telefoon is leeg. Tot overmaat van ramp werkt ook de gps op je horloge niet meer. Wat nu? Geen paniek! Gebruik de zon, maan, sterren, wolken, wind, bomen en vogels als je trouwe bondgenoten om erachter te komen waar je bent en welke kant je op moet. Het kan, zelfs als moderne westerling, blijkt uit het boek De natuur als kompas van de Britse wandelaar en navigatie-expert Tristan Gooley.
 2. Melania laat zich al meer dan jaar niet zien op rally’s Trump: “Ze doet niets waar ze geen zin in heeft”

  Melania laat zich al meer dan jaar niet zien op rally’s Trump: “Ze doet niets waar ze geen zin in heeft”

  Melania Trump is nu al meer dan een jaar dé grote afwezige op de verkiezingsrally’s van haar man Donald, die op 3 november herkozen hoopt te worden als president van de Verenigde Staten. Het is de allereerste keer in de moderne Amerikaanse geschiedenis dat een first lady zich zo afzijdig houdt. Volgens bronnen van nieuwszender CNN zou Melania gewoon doen wat ze altijd doet: waar ze zin in heeft. En dat is duidelijk niet op campagne gaan.
 3. Verdwaald Belgisch gezin is Spaanse reddingsdienst erg dankbaar: “Onze zoon vroeg: ‘Mama, zullen we hier sterven?’”
  PREMIUM

  Verdwaald Belgisch gezin is Spaanse reddings­dienst erg dankbaar: “Onze zoon vroeg: ‘Mama, zullen we hier sterven?’”

  Ze hebben het de Spaanse reddingswerkers meteen gezegd en schreven ook al een kaartje: Gracias! Bedankt! “Die mensen hebben ons leven gered”, zegt een 54-jarige huisarts uit Antwerpen. Een heli plukte de vrouw en haar gezin woensdagochtend van een bergtop nadat ze dinsdag verdwaalden en de nacht moesten doorbrengen in de gutsende regen. “Eerlijk: we hebben elkaar moeten oppeppen.”