Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

Gedaan met goedkoop tanken over de Franse grens

De Franse regering gaat directe kortingen voor diesel en benzine aan de pomp vervangen door een premiesysteem, waarbij de Fransen met een bescheiden loon een premie krijgen van 100 euro als ze de wagen nodig hebben om te gaan werken. Dat heeft premier Elisabeth Borne woensdag aangekondigd.

13 reacties

 • Bernard Deplacie

  2 maanden geleden
  Er is nog altijd de ethanol aan 80 cent. Oudere wagens, 20 jaar oud en zo zijn er veel, rijden daar mee zonder ombouw.
 • An Vanden Bossche

  2 maanden geleden
  Het verstand begint terug te keren in de Franse regering. Nu hun electriciteitssubsidies nog, met hun stilgelegde kerncentrales moeten ze die met gas opwekken. Als ik hieronder lees dat ze in Spanje 20 cent korting geven, dan hebben ze daar een reusachtig probleem.
 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Wat gaat dat oplossen, Poetin heeft de olie, daar zit de echte oplossing, helaas maar waar.
 • Ludo Van Damme

  2 maanden geleden
  Maar in Nederland is de benzine en de diesel nog veel hoger dan in België.
 • Luc Maandag

  2 maanden geleden
  Het probleem aan de (Olie) bron aanpakken word natuurlijk overgeslagen, typisch de Politiek.
 1. Voormalige speechschrijver Poetin sluit mogelijke staatsgreep in Rusland niet uit: “Economie gaat achteruit, de oorlog is verloren”

  Voormalige speech­schrij­ver Poetin sluit mogelijke staats­greep in Rusland niet uit: “Economie gaat achteruit, de oorlog is verloren”

  De voormalige speechschrijver van de Russische president Poetin, Abbas Gallyamov, heeft tijdens een interview met het Amerikaanse ‘CNN’ gezegd dat “een militaire staatsgreep mogelijk wordt in Rusland naarmate de oorlog in Oekraïne blijft duren”. “De Russische economie gaat achteruit. De oorlog is verloren”, klinkt het. “Ons land wordt geregeerd door een oude tiran, een oude dictator.”