Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Geboortecijfers in de VS dalen fel, mogelijk gevolg van de pandemie

Hoewel we in maart 2020 allemaal lachten dat er negen maanden later veel baby’s geboren zouden worden, lijkt in de Verenigde Staten het tegendeel te gebeuren. Het geboortecijfer daalt er namelijk aanzienlijk.

7 reacties

 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  Ik ben blij dat ik zo oud ben. wie wil er nu graag in deze wereld terechtkomen ? Tegen de bevolkingsaangroei van de laatste 200 jaren moet dringend iets ondernomen worden.
 • Vince Janssens

  1 maand geleden
  Letterlijk al mijn kameraden gingen van hero naar zero. zodra hun fantastische vrouwen hun moederwens was vervuld waren ze niets meer waard. En daar zit je dan... hopende dat de tablet uw schreeuwkleine lang genoeg stilhoudt zodat je stiekem van uw glas wijn kan genieten. Wat zijn ze toch allemaal blij als "hun klein" s avonds eindelijk in bed ligt.
 • Maurice Verheyen

  1 maand geleden
  Eerder goed nieuws. De wereld heeft genoeg mensen. Drinkwater enz zal een serieus probleem worden met de huidige bevolkingsgroei
 • Wim Eggermont

  1 maand geleden
  Wie zet er nu nog kinderen op deze wereld?? De toekomst ziet er echt niet uit!!
 • Hilde Eykens

  1 maand geleden
  Ik vrees dat de anti vacsers er niet naar zien om er nog maar eentje bij op de wereld te zetten , wordt toch onderhouden door de staat wat in Amerika niet het geval is.
 1. Eitan (5) vanmorgen ontslagen uit ziekenhuis: dinsdag werd hem verteld over tragedie met kabelbaan waarbij ouders en broertje omkwamen
  4

  Eitan (5) vanmorgen ontslagen uit ziekenhuis: dinsdag werd hem verteld over tragedie met kabelbaan waarbij ouders en broertje omkwamen

  De kleuter die als enige een kabelbaancrash overleefde in Italië heeft vanmorgen het ziekenhuis verlaten. De 5-jarige Eitan mocht met zijn tante Aya mee naar huis in Pavia, een stad in de buurt van Milaan. Zij is door de rechtbank van Turijn aangesteld tot zijn voogd. Dinsdag heeft een team van specialisten de jongen voor het eerst ook verteld welke tragedie zich op zondag 23 mei afspeelde.
 2. Baarschaamte: ben je egoïstisch als je kinderen krijgt? “Een zwangerschap kan ik niet verenigen met mijn bezorgdheid om de aarde”
  PREMIUM

  Baarschaam­te: ben je egoïstisch als je kinderen krijgt? “Een zwanger­schap kan ik niet verenigen met mijn bezorgd­heid om de aarde”

  “‘Mama, waarom heb jij, met al je klimaatkennis, mij op deze vervuilende wereld gezet?’ Op die vraag kan ik naar mijn gevoel geen afdoend antwoord formuleren.” Dus besloot Marianne om geen kinderen te nemen. Want moederschap in een overbevolkte wereld met voedselschaarste en een ernstige klimaatcrisis is een onverantwoorde keuze, gelooft ze. Klopt dat? Wat zeggen experts? “Vingerwijzen lost niets op. Waar we echt naartoe moeten, is reproductieve vrijheid.”