EPA
Volledig scherm
© EPA

Gay Pride brengt 250.000 mensen op de been in Tel Aviv

HolebiIn Tel Aviv hebben 250.000 mensen deelgenomen aan de Gay Pride. De manifestatie voor holebirechten werd onder meer opgeluisterd door een optreden van Eurovisiesongfestivalwinnares Netta Barzilai. De burgemeester van Tel Aviv, Ron Huldai, gaf een toespraak.

0 reacties

 1. Moeder van zwarte Tyre Nichols die stierf na mishandeling door politie: “Laat jullie kinderen de beelden alsjeblieft niet zien”
  Play

  Moeder van zwarte Tyre Nichols die stierf na mishande­ling door politie: “Laat jullie kinderen de beelden alsje­blieft niet zien”

  De familie van Tyre Nichols (29), de zwarte man die stierf nadat hij drie weken geleden zwaar mishandeld werd door vijf zwarte agenten in Memphis, Tennessee, heeft vrijdag een persconferentie gegeven over de dood van de jongeman en de juridische stappen die ze ondernemen. De snelle actie tegen de betrokken agenten moeten een blauwdruk worden voor de toekomst, beklemtoont hun advocaat. De familie dringt er ook op aan dat betogingen vreedzaam verlopen.
 2. Van huurmoordenaar tot zestiger die voor 70 euro aan gereedschap stal: dit zijn de Russische gevangenen die stierven bij Wagnergroep

  Van huurmoorde­naar tot zestiger die voor 70 euro aan gereed­schap stal: dit zijn de Russische gevangenen die stierven bij Wagner­groep

  Er is weinig hoop voor Russische gevangenen die zich aansluiten bij de Wagnergroep en gaan vechten in Oekraïne in ruil voor gratie zes maanden later. Naar schatting 90 procent overleeft het niet. Persbureau Reuters trok naar enkele begraafplaatsen waar dode huurlingen hun laatste rustplaats kregen en ontdekte dat het lang niet alleen om moordenaars gaat.