Robert Gates, minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten.
Volledig scherm
Robert Gates, minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten. © PHOTO_NEWS

Gates: "Kadhafi legt lijken op gebombardeerde locaties"

De Amerikaanse minister van Defensie Robert Gates beschuldigt de Libische leider Mouammar al-Kadhafi ervan lijken te deponeren op locaties die de internationale troepen bombarderen. Op die manier wil hij doen uitschijnen dat er burgerslachtoffers vallen, stelt Gates in een interview met CBS News.

 1. Strijd om laatste grote stad in regio Loehansk: “Lysytsjansk is volledig omsingeld”

  Strijd om laatste grote stad in regio Loehansk: “Lysyts­jansk is volledig omsingeld”

  De strategisch gelegen stad Lysytsjansk, in het oosten van Oekraïne, is "volledig" omsingeld. Dat zeggen pro-Russische separatisten zaterdag, meldt het Russische staatspersbureau Tass. Het is de laatste grote stad in de oostelijke regio Loehansk die nog in handen is van Oekraïne. Later meldden Pro-Russische separatisten dat ze samen met Russische soldaten het stadhuis van de stad onder controle hebben gekregen.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?