Gasleidingen op het Jamal schiereiland in de arctische Russische regio.
Volledig scherm
Gasleidingen op het Jamal schiereiland in de arctische Russische regio. © AFP

Gasleveringen van Rusland naar Duitsland via Yamal-leiding gestopt

De levering van aardgas via de Yamal-pijpleiding, die loopt van Rusland naar Duitsland, is dinsdagochtend gestopt. Dat bericht het persagentschap Reuters op basis van gegevens van de Duitse uitbater van de pijplijn, Gascade.

71 reacties

 • dirk liekens

  5 maanden geleden
  Zoals weer bewezen we kunnen niet optimaal rekenen op de goodwill van rusland er is geen andere optie dan nieuwe kerncentrales te bouwen en degene we hebben open te houden zolang mogelijk.Ook is dat de enige optie om het betaalbaar te maken op korte en lange termijn.
 • Guy Stanbel

  5 maanden geleden
  Ze spelen onder een hoedje en delen daarna de winst. De 1% lacht ons uit, wij sluizen via de belastingen miljarden naar de farma en zullen daarnaast ook onze basisbehoeften afnemen. Want in 2030 bezitten we niets meer maar we gaan happy zijn, dat is wat onze wereldleiders ons beloven via het World Economic Forum... We zijn goed op weg!
 • Baldr VanHoek

  5 maanden geleden
  Ook zeer vreemd terwijl in Rusland net extra leveringen werden ondertekend. Wie houdt wie hier weer voor de gek? Politiek weer?
 • Ferdinand Drees

  5 maanden geleden
  Het is al dikwijls gezegd en geschreven, de twee kerncentrales moeten open blijven en er moeten nieuwe gebouwd worden. Het is duidelijk dat de Russen als leverancier voor gas niet betrouwbaar zijn, zowel wat prijs als hoeveelheid betreft, bovendien zijn gascentrales zeer vervuilend. Wanneer gaat Vivaldi eindelijk snappen dat Tinne en daarbij gans Groen met de burger niets inzit en alleen aan zichzelf denkt.
 • Wilm VanRoy

  5 maanden geleden
  IDD. geen gascentrales bouwen hier (ook geen tijdelijke) zet groen aan de kant want het is enkel om ons nog meer te doen betalen. Wereldvreemd die politiekers hier. EN natuurlijk zijn er onverwachte problemen met de kerncentrales in Frankrijk, wat had je gedacht nu Engie (eigenaar) zelf wat prutst om druk te zetten. (Zou me echt niet verbazen). Verder laat Rusland ns wat gerust, het is een eerste reactie dat d egas door de pijpleiding wordt gestopt.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.