Ongewenste aanrakingen op overvolle treinen, een echte plaag in Japan.
Volledig scherm
Ongewenste aanrakingen op overvolle treinen, een echte plaag in Japan. © AP

Gadget dat vrouwen beschermt tegen seksuele intimidatie is hit in Japan

Een nieuw gadget dat seksuele intimidatie in het openbaar vervoer wil aanpakken, is een echte hit in Japan. In minder dan een halfuur tijd waren alle exemplaren uitverkocht.

6 reacties

 • Anonymous

  3 jaar geleden
  De treinen in Japan of Indië al es bekeken , Die zitten overvol. Logisch dat je dan eens met je voorkant tegen een vrouwengat drukt.
 • Tamzin Andersen

  3 jaar geleden
  Zoiets zouden vele meisjes en vrouwen bij ons op de tram en zelfs op straat kunnen gebruiken. Maar hier zijn de daders gewoonlijk met 2 of meer en als je er één “bestempelt” krijg je van de anderen klappen en word je uitgescholden en bespuwd. Wie vindt hier eens iets op waardoor dat toenemend geweld tegen vrouwen zonder doek serieus kan aangepakt en ingeperkt worden ?
 • Marc Spandel

  3 jaar geleden
  Als je een stempel moet zetten op een aanrander, dan wordt deze dit gewaar en kan hij agressiever worden. Ik stel voor dat men beter in de plaats een klein spuitbusje gebruikt. Dat wordt de aanrander niet gewaar!
 • Romain Thyssens

  3 jaar geleden
  Als alle mannen vol stempels rondlopen heeft het gadget ook geen zin meer.
 • Raf Coppens

  3 jaar geleden
  das ietsje te gemakkelijk, zo kan men iedereen gaan bestempelen zonder dat er iets geweest is. dat ze maar snel een stempel maken voor mannen want vrouwen doen ook hun best om mannen ongewenst te betasten.
 1. Onderzoeksrapport over feestjes in ambtswoning van Britse premier gepubliceerd: “Leidinggevenden moeten verantwoordelijkheid nemen”

  Onderzoeks­rap­port over feestjes in ambtswo­ning van Britse premier gepubli­ceerd: “Leidingge­ven­den moeten verantwoor­de­lijk­heid nemen”

  De Britse topambtenaar Sue Gray heeft haar volledige rapport over het ‘partygate’-schandaal overhandigd aan Downing Street 10, de ambtswoning van premier Boris Johnson. Tijdens de lockdown in het Verenigd Koninkrijk hebben er in en rond Downing Street elke vrijdag feestjes plaatsgevonden. De volgende ochtend lagen de lege flessen en etensresten er nog. Dat stellen enkele medewerkers anoniem aan de Britse openbare oproep BBC.