Voormalig nationaal veiligheidsadviseur John Bolton.
Volledig scherm
Voormalig nationaal veiligheidsadviseur John Bolton. © AFP

Gaat ook voormalig veiligheidsadviseur John Bolton getuigen tegen Trump?

De commissies van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die onderzoek doen naar een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump, willen voormalig nationaal veiligheidsadviseur John Bolton horen. Dat melden verschillende Amerikaanse media vandaag. Bolton zou dat op 7 november moeten doen, maar onduidelijk is of hij dat wil.

2 reacties

 • Michel Van Limbergen

  2 jaar geleden
  Komt er iemand in nauwe schoentjes te staan?
 • hugo van de velde

  2 jaar geleden
  Ja doen, dan zijn we misschien van die onnozelaar af.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne legt explosieve verklaring over Trump af: “Militaire hulp aan Kiev rechtstreeks gekoppeld aan onderzoek naar Biden”

  Amerikaan­se ambassa­deur in Oekraïne legt explosieve verklaring over Trump af: “Militaire hulp aan Kiev recht­streeks gekoppeld aan onderzoek naar Biden”

  De Amerikaanse president Donald Trump raakt in de Oekraïne-affaire nog meer in nauwe schoentjes, nu ook huidig ambassadeur voor Oekraïne William Taylor in het kader van het impeachment-onderzoek een belastende verklaring heeft afgelegd in het Congres. Taylor verklaarde onder ede dat hem is verteld dat Trump wel degelijk militaire en financiële hulp zou achterhouden tot de Oekraïense president zou aankondigen een onderzoek te openen naar de zoon van Joe Biden.
 1. Oekraïne-expert Witte Huis getuigt over telefoongesprek met Oekraïense president

  Oekraïne-ex­pert Witte Huis getuigt over telefoonge­sprek met Oekraïense president

  De hoogstgeplaatste Oekraïne-expert binnen het Witte Huis maakte twee keer zijn zorgen over Trumps pogingen om druk uit te oefenen op Kiev over aan een overste. Vandaag zal hij in het Huis van Afgevaardigden, in het kader van het impeachment-onderzoek tegen de Amerikaanse president, getuigen. In zijn openingsstatement zal hij het onder meer hebben over het "plichtsbesef" dat hem ertoe bracht twee keer zijn zorgen duidelijk te maken, weten CNN, Washington Post en New York Times. De man was bij het gesprek dat Trump in juli had met de toen net verkozen Oekraïense president Volodimir Zelenski.