Pro-Piet-activisten wierpen afgelopen zaterdag op de A7 bij Joure een blokkade op voor de bussen van actiegroep Stop Blackface.
Volledig scherm
Pro-Piet-activisten wierpen afgelopen zaterdag op de A7 bij Joure een blokkade op voor de bussen van actiegroep Stop Blackface. © ANP

Gaat het er niet een beetje over? Fans van Zwarte Piet riskeren erg zware straffen in Nederland

Zwarte PietHet is maar zeer de vraag of de Nederlandse fans van Zwarte Piet die de bussen met anti-Piet-activisten dit weekend op de snelweg blokkeerden, er met 'slechts' een geldboete vanaf komen. Er staan immers véél zwaardere straffen op het versperren van een snelweg: van celstraffen tot negen jaar tot boetes die oplopen tot 76.000 euro.

42 reacties

 • Rudi Somers

  3 jaar geleden
  Bij een file ook kop en staart botsingen? Het word hoog tijd dat er wat strenger word gekeken bij het afnemen van rijexamens,of zit gewoon iedereen te slapen achter het stuur? Nee ik vergat het ze zitten met hun mobiele telefoon te prutsen.
 • Jos Vermeulen

  3 jaar geleden
  Dit gaat nergens meer over. Er is zelfs geen discussie... enkel voor en tegen... en geen van beide partijen denk logisch of redeneerd diplomatisch.
 • Mohamed Nejjari

  3 jaar geleden
  Het gaat hier niet over pro of contra zwarte piet. Het gaat hier over mensenlevens in gevaar brengen door die blokkades en bijgevolg ongevallen die veroorzaakt zijn. Toch niet meer dan logisch dat ze vervolgd worden?
 • Caroline Bex

  3 jaar geleden
  Voor of tegen zwarte piet, je blokkeert een snelweg niet! Moest ik door die pummels in de file staan of erger nog een ongeluk krijgen, ik zou er ook niet mee kunnen lachen... Een boete is dan ook volledig terecht.
 • Patrick Weyers

  3 jaar geleden
  Ik wil gerust een bijdrage leveren aan dat fonds voor die boetes te betalen. Meer van dat. Laat maar zien dat we het beu zijn om telkens opnieuw te moeten toegeven.
 1. Berichtendienst EncroChat gekraakt, 1.800 personen opgepakt
  5

  Berichten­dienst EncroChat gekraakt, 1.800 personen opgepakt

  Europese speurders hebben de berichtendienst EncroChat gekraakt en zo ongeveer 1.800 vermoedelijke misdadigers kunnen arresteren. Er werd ook ruim 130 miljoen euro in beslag genomen. Dat geld zou verdiend zijn met criminele activiteiten. Dat meldt het Duitse tijdschrift Der Spiegel, dat verwijst naar een overzicht van Eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson. Meer dan 200 mensen krijgen bescherming. Zij zouden het doelwit zijn van geplande moordpogingen.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"