Mensen op een terras in Athene. In Griekenland is binnen eten alleen nog mogelijk met een vaccinatiebewijs.
Volledig scherm
PREMIUM
Mensen op een terras in Athene. In Griekenland is binnen eten alleen nog mogelijk met een vaccinatiebewijs. © AFP

Gaan we naar een vaccinatiesamenleving? Het leven voor mensen zonder vaccin wordt ingewikkelder: in deze landen is het al zover

Uit eten? Niet zonder vaccinatiebewijs. In Ierland en Griekenland is het al zover. Andere Europese landen zijn iets voorzichtiger, maar ook daar wordt het leven van wie zich niet laat vaccineren ingewikkelder. En zo lijken we van een testsamenleving te evolueren naar een vaccinatiesamenleving: “Gevaccineerde mensen zullen uiteindelijk zeker meer vrijheden hebben dan ongevaccineerde”.

214 reacties

 • Sofie De Smedt

  1 jaar geleden
  Walter Verhelst zeer goede vraag, waarom die haat jegens niet gevaccineerden. Dat is wat ik me ook steeds afvraag. De gevaccineerden hebben toch zelf voor gekozen om die rommel in hun lichaam te laten spuiten, edus dan nemen ze maar de bijwerkingen van die vaccins erbij ze moeten anderen niet zeggen dat ze dat ook moeten doen. Nochtans is het vaccin niet verplicht.
 • Frank Zappas

  1 jaar geleden
  Een echt vaccin zoals polio zorgt ervoor dat je niet besmet kan geraken en het niet verder kan doorgeven. Dit experimenteel middel doet geen van beide. Jullie, de ingespoten, zijn serieus opgelicht want je hoort het woord vaccin en je denkt dat het echte vaccins zijn. Het is rommel en de gezondheidsgevolgen volgende jaren zullen nefast zijn.
 • Walter Van Criekinge

  1 jaar geleden
  Waarom vaccineren lees ik hier. Wel dat is om de ziekenhuizen en zeker IC niet te overbelasten en om het sterftecijfer laag te hoeden. Slimmeriken. Hop naar een prettige werkweek.
 • HUS JOZEF

  1 jaar geleden
  Schokeffect Vandenbroucke werkt nog altijd goed en zal al zeker zo blijven tot en met de verkiezingen van 2024 dus nog " even " volhouden .
 • Karel Peeters

  1 jaar geleden
  Ik lees hier menig verhaal en constateer dat "eindelijk" het gezond verstand naar boven komt. Iemand die even de moeite doet de patenten op te zoeken in verband met Covid-19, ziehier hun nummers W02020060606 en US 2020/0279585 (reeds van 2015) Pure business voor de farmaceutische industrie en wat met het uiteindelijke doel kan bereikt worden. Zeker even de moeite waard te onderzoeken.