De Britse premier Boris Johnson.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson. © AP

“Ga niet naar je werk, maar ga naar feestjes”: Britse kranten woest over vermeend kerstfeest in kantoor Boris Johnson

De Britse ochtendkranten hebben geen goed woord over voor het kerstfeest dat vorig jaar zou zijn georganiseerd in het kantoor van de Britse premier Boris Johnson. Zo schrijft The Sun op de voorpagina, naast een foto van Boris Johnson verkleed als de Grinch: "Doe wat ik zeg, maar doe niet wat ik met Kerstmis doe".

 1. Voormalig woordvoerder Boris Johnson neemt in tranen ontslag: “Dit was nooit mijn bedoeling”
  Play

  Voormalig woordvoer­der Boris Johnson neemt in tranen ontslag: “Dit was nooit mijn bedoeling”

  Allegra Stratton, de voormalige woordvoerster van Boris Johnson, gaat haar ontslag aanbieden aan de premier. Dat vertelde ze woensdag nadat er commotie was ontstaan over een filmpje. In dat filmpje zegt ze een kerstfeestje in de ambtswoning van Boris Johnson gehad te hebben, zónder Covid-regels. Ook Boris Johnson reageerde woensdag op het incident, hij zei “geen weet ervan te hebben dat de regels toen overtreden werden.”
 2. “Geen feestje, maar zakelijke bijeenkomst met kaas en wijn”: woordvoerster Boris Johnson neemt ontslag na grap kerstfeest
  Play

  “Geen feestje, maar zakelijke bijeen­komst met kaas en wijn”: woordvoer­ster Boris Johnson neemt ontslag na grap kerstfeest

  In Groot-Brittannië is ophef ontstaan nadat beelden van vorig jaar zijn uitgelekt waarop de toenmalige woordvoerster van premier Boris Johnson grapt over een kerstfeestje in Downing Street 10, de ambtswoning van de premier. Johnson, die enkele dagen voor het feestje zou hebben plaatsgevonden strenge regels had aangekondigd voor tijdens de kerstdagen, excuseert zich voor de “beledigende beelden” maar blijft erbij dat er geen feestje plaatsvond waarbij de regels niet gerespecteerd werden. De voormalige woordvoerster heeft haar ontslag aangekondigd.