De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson.
Volledig scherm
De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson. © AFP

G7 roept Rusland op om zijn Novitsjok-programma openbaar te maken

De ministers van Buitenlandse Zaken van de G7 hebben Rusland opgeroepen om de details bekend te maken van zijn Novitsjok-programma chemische wapens. Volgens hen werden die gebruikt voor de vergiftiging van de Russische ex-spion Sergei Skripal in het Britse Salisbury en zijn ze "een bedreiging voor ons allen".

6 reacties

 • ed jansen

  3 jaar geleden
  Het gas is onderzocht door een onafhankelijk instituut in Zwitserland en het gas is een door de NAVO ontwikkeld zenuwgas genaamd 3-Quinuclidinyl Benzilate, afgekort BZ. Maar nu blijft alles stil en de westerse media zwijgen in alle talen hierover.
 • johan debue

  3 jaar geleden
  Democratische systemen van andere landen doe mij niet lachen er is niets van democratie in het westen wij hebben niets te beslissen.De politiek beslist en heeft nog nooit en zal nooit luisteren naar de bevolking .Een rad voor onze ogen draaien daar zijn ze meester in.Trouwens de chemische wapens van de VS zijn nog steeds niet vernietigd .
 • Vladimir De Leeuw

  3 jaar geleden
  Er zijn wel andere plausibele verklaringen, maar ja, die zijn niet zo positief voor UK. Er zijn zelfs veel plausibelere verklaringen, veel geloofwaardiger en beter ondersteund, maar dan moeten ze zelf verantwoordelijkheid dragen. Dat ze eens beginnen met bewijzen. Dat is nu al zo lang geleden en ze hebben nog niet het minste bewijs, zelfs nog niet het begin van een bewijs. Houd op met die onzin, aub.
 • Frans Peeters

  3 jaar geleden
  De G7 zou liever haar programma liegen zonder blozen aanpassen
 • Ronny Demeyere

  3 jaar geleden
  Volgens de russen liegt iedereen uitgenomen zijzelf. Ondertussen doen ze zoals de criminelen, elke keer als er bijkomende bezwarende elementen kenbaar worden passen ze hun versie telkens aan.
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'