Klimaat-, energie- en omgevingsministers van de G7-landen
Volledig scherm
Klimaat-, energie- en omgevingsministers van de G7-landen © AFP

G7 bereikt akkoord over uitfasering kolen en uitbreiding duurzame energie

De groep van zeven vooraanstaande industriële landen heeft concrete afspraken gemaakt over het uitfaseren van de opwekking van kolen en het uitbreiden van de productie van duurzame energie. Dat hebben Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten bekendgemaakt na een bijeenkomst in Berlijn.

 1. Delen van Oekraïne opnieuw bestookt met Russische raketten, “ook aanvallen vanuit Wit-Rusland”

  Delen van Oekraïne opnieuw bestookt met Russische raketten, “ook aanvallen vanuit Wit-Rus­land”

  Volgens Oekraïne zijn er opnieuw verschillende regio’s in het land getroffen door Russische raketaanvallen. Ook vanuit Wit-Rusland zouden raketten zijn afgevuurd. Volgens het persagentschap ‘Unian’ zijn er aanvallen geregistreerd in Khmelnytskyi, Lviv, Mykolaiv, Zhitomir en Tsjernihiv. Alleen al in Zhitomir, een stad ten westen van Kiev, zijn volgens de burgemeester 24 raketten ingeslagen. Daarbij kwam een soldaat om het leven.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 3. "Zal het vonnis dat u zal uitspreken ons beter maken?", vraagt advocaat van Salah Abdeslam

  "Zal het vonnis dat u zal uitspreken ons beter maken?", vraagt advocaat van Salah Abdeslam

  Op dag 147 van het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs hebben de advocaten van Salah Abdeslam het woord genomen. Abdeslam is de enige overlevende van het commando van de terreurgroep Islamitische Staat (IS), dat 130 mensen doodde. Hij riskeert levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating. “Zal het vonnis dat u zal uitspreken ons beter maken?”, vraagt zijn advocaat Martin Vettes het hof vrijdag.