De Franse president Emmanuel Macron en zijn Zuid-Koreaanse evenknie Moon Jae-in poseren voor de foto tijdens de G20-top in Rome. (30/10/2021)
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron en zijn Zuid-Koreaanse evenknie Moon Jae-in poseren voor de foto tijdens de G20-top in Rome. (30/10/2021) © Photo News

G20-leiders nog ver van akkoord over klimaatambities

Na de eerste dag van de G20-top, een bijeenkomst van de negentien rijkste landen ter wereld en de Europese Unie, lijkt een klimaatakkoord nog ver weg. Dat blijkt uit een kladversie die het Duitse persagentschap dpa zaterdagavond in handen kreeg. De G20 wil een krachtig signaal uitsturen vanwege de COP26-klimaatconferentie die aansluitend plaatsvindt in Glasgow.

  1. Moeder van zwarte Tyre Nichols die stierf na mishandeling door politie: “Laat jullie kinderen de beelden alsjeblieft niet zien”
    Play

    Moeder van zwarte Tyre Nichols die stierf na mishande­ling door politie: “Laat jullie kinderen de beelden alsje­blieft niet zien”

    De familie van Tyre Nichols (29), de zwarte man die stierf nadat hij drie weken geleden zwaar mishandeld werd door vijf zwarte agenten in Memphis, Tennessee, heeft vrijdag een persconferentie gegeven over de dood van de jongeman en de juridische stappen die ze ondernemen. De snelle actie tegen de betrokken agenten moeten een blauwdruk worden voor de toekomst, beklemtoont hun advocaat. De familie dringt er ook op aan dat betogingen vreedzaam verlopen.