De regeringsleiders van de G20 willen een financieringsmechanisme op poten zetten als voorbereiding op mogelijke toekomstige pandemieën.
Volledig scherm
De regeringsleiders van de G20 willen een financieringsmechanisme op poten zetten als voorbereiding op mogelijke toekomstige pandemieën. © AP

G20 bereikt akkoord over financieringsmechanisme in strijd tegen toekomstige pandemieën

De regeringsleiders van de G20 willen een financieringsmechanisme op poten zetten als voorbereiding op mogelijke toekomstige pandemieën. Dat heeft Duits bondskanselier Angela Merkel gezegd. 

 1. WHO waarschuwt Europese overheden in nieuw rapport: “Wees voorbereid, want er komt een nieuwe pandemie”
  PREMIUM

  WHO waarschuwt Europese overheden in nieuw rapport: “Wees voorbereid, want er komt een nieuwe pandemie”

  Terwijl Europa nog met veel moeite de naweeën van de coronacrisis probeert weg te puffen, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) al voor volgend onheil. Ze doet dat in een rapport waar experts een jaar lang aan gewerkt hebben. “Er komt een nieuwe pandemie, daar kunnen we zeker van zijn.” Of die even verwoestend zal zijn als corona, dat hebben we volgens de WHO zelf in handen.
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!