Een sympathisant van de ‘blokkeerfriezen’ mocht verkleed als Sinterklaas de zitting in Leeuwarden niet bijwonen. Andere sympathisanten zwaaien met de Friese vlag.
Volledig scherm
Een sympathisant van de ‘blokkeerfriezen’ mocht verkleed als Sinterklaas de zitting in Leeuwarden niet bijwonen. Andere sympathisanten zwaaien met de Friese vlag. © ANP

Friezen die Zwarte Piet-tegenstanders blokkeerden op snelweg zijn allemaal veroordeeld, 'Sint’ mag zitting niet bijwonen

Alle 34 deelnemers die op 18 november 2017 het verkeer blokkeerden op een snelweg in Friesland waardoor bussen met anti-Zwart Piet-activisten niet konden demonstreren bij de nationale Nederlandse intocht van Sinterklaas, zijn vandaag veroordeeld tot werkstraffen.  De rechter in Leeuwarden oordeelde dat ze allemaal strafbaar zijn. Er zijn volgens de rechtbank fundamentele rechten van demonstranten geschonden.  De veroordeelden uitten na afloop hun onvrede. “We hadden goede bedoelingen”.

23 reacties

 • chris loots

  1 jaar geleden
  Het os hier zo slecht nog niet...
 • Nicolas Ivanov

  2 jaar geleden
  De Nederlandse rechtspraak is ook al zo links en cultuurvernietigend als maar kan zijn. Dit gaat zich ooit heel erg wreken.
 • Bart Engelen

  2 jaar geleden
  Niet dreigen maar handelen
 • lodewijk maesen

  2 jaar geleden
  holland plooit...schande..
 • Norbert Bauwens

  2 jaar geleden
  Het einde is nabij als we gestraft worden omdat we onze eigen traditie's verdedigen. Het ergste is dan nog dat het onze eigen landgenoten zijn die dat weg willen. Van zelfnernietiging gesproken kan dat tellen...………..Zielige verzuurde mensen die de blinkende oogjes van de kindjes niet kunnen verdragen..
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten