Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

Fransen tanken nog heel de maand spotgoedkoop dankzij protest tegen hoge accijnzen

Supermarktketens Leclerc en Carrefour bieden in hun tankstations in Frankrijk de komende weken brandstof aan inkoopprijs aan, wegens het massale protest tegen de forse stijging van de brandstofprijzen. Op een jaar tijd steeg de prijs van diesel bij onze zuiderburen met 23 procent en die van benzine met 15 procent.

42 reacties

 • Willem Pots

  2 jaar geleden
  It's all about money... and oil. Anders waren de alternatieven voor fossiele brandstoffen al veel verder ontwikkeld ! Eerst nog enkele jaren de gewone burger uitmelken door het allemaal nog duurder te maken.
 • Thomas Delaet

  2 jaar geleden
  Ik heb daar allemaal geen last van. Geen auto nodig, ben aan de ziekenkas, net zoals mijn 400.000 collega's. Daarmee "werk" ik voor de grootste werkgever van het land... Lekker terrasje doen terwijl half België in de file staat, en daar nog eens een pak aan verkeersbelastingen en accijnzen voor betaalt.
 • Thomas Delaet

  2 jaar geleden
  De overheid heeft bakken geld nodig om alle gelukszoekers van brood, onderdak, medische zorgen, en zakgeld te voorzien. Op den duur zullen de Fransen wel leren op wie ze de volgende keer moeten stemmen.
 • Geert Landsman

  2 jaar geleden
  Omschakelen naar wat dan? Net zo dom als hier.
 • joseph verbeke

  2 jaar geleden
  Een lange tijd terug stond de prijs van ruwe olie op dezelfde prijs.Waarom is die nu duurder aan de pomp?Gewoon taksen die verhoogd zijn!Hetzelfde speelt zich af in Belgie met dat verschil dat er eertijds een eerste minister was die het gearrangeerd heeft dat als de prijs van de ruwe olie zakt de daling maar voor 50% in de nieuwe prijs berekend wordt.Dat ventje zit nu in het Europees parlement!
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten