Illustratiebeeld. De Franse liberale president Emmanuel Macron in een stemlokaal.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. De Franse liberale president Emmanuel Macron in een stemlokaal. © REUTERS

Fransen gaan vandaag naar de stembus: Macron mag hopen op (absolute) meerderheid in parlement

De coalitie rond de Franse liberale president Emmanuel Macron en die rond de linkse Jean-Luc Mélenchon liggen na de eerste ronde van de parlementsverkiezingen nek-aan-nek. Amper 21.442 stemmen scheiden beide blokken van elkaar. Toch zou ‘Ensemble’, de alliantie van partijen die Macron steunen, volgens prognoses de meeste zetels halen in de tweede ronde, die vandaag plaatsvindt. Ze maakt zelfs nog kans op een absolute meerderheid.

  1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
    Mijntelco

    Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

    Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.