Beelden van de manifestatie in Parijs.
Volledig scherm
Beelden van de manifestatie in Parijs. © Photo News

Fransen demonstreren tegen extreemrechts

In Frankrijk zijn vandaag bijna 22.000 demonstranten op straat gekomen tegen extreemrechts. Ze uitten hun ongenoegen over de extreemrechtse presidentskandidate Marine Le Pen, die het komende zondag opneemt tegen zittend president Emmanuel Macron in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen.

16 reacties

 • Ronny Toch

  2 maanden geleden
  Greenpeace organiseert de betoging met het geld dat de goedgelovige groene burgers betalen voor een groenere wereld.
 • Dany Herman

  2 maanden geleden
  Dat zullen dezelfde zijn die tegen regering betoogden waarschijnlijk beroeps betogers die daarna winkels stuk slaan en alles roven.
 • Linda Wellekens

  2 maanden geleden
  Ik denk dat de fransen blij zouden zijn met le Pen, eerder dan met deze windhaan. Zij is tenminste nog een béétje normaal.
 • Karel Dillen

  2 maanden geleden
  Het zal op geen procentje aankomen. Na de beschuldiging van fraude en de nakende verkiezingsuitslag is het game over voor Le Pen
 • vanfleteren diederik

  2 maanden geleden
  Als Greenpeace betoogt tegen zogenaamd extreem-rechts, dan zijn ze toch met heel andere dingen bezig dan "green" en "peace".
 1. Dit gebeurt er op NAVO-top in Madrid: “Vanuit mijn standpunt is het al een succes", zegt De Croo

  Dit gebeurt er op NAVO-top in Madrid: “Vanuit mijn standpunt is het al een succes", zegt De Croo

  De NAVO-top is op dit moment bezig met zijn strategische lijn vast te leggen voor de komende tien jaar. Daarin is ook de veranderde rol van Rusland belangrijk. “In 2010 vormde het land nog een partner, nu een bedreiging.” Voor premier Alexander De Croo (Open Vld) is de NAVO-top in het Spaanse Madrid nu al geslaagd, met het akkoord van dinsdagavond dat de weg vrijmaakt voor Finland en Zweden om toe te treden. “Als je alleen bent in de wereld nu, ben je bang of wil je lid worden van de NAVO.”