De Franse viceminister Alain Griset heeft ontslag genomen.
Volledig scherm
De Franse viceminister Alain Griset heeft ontslag genomen. © AP

Franse viceminister treedt af na veroordeling wegens corruptie

De Franse viceminister Alain Griset heeft ontslag genomen nadat hij was veroordeeld wegens corruptie. Hij had nagelaten transparant te zijn over zijn vermogen, aldus Franse media.

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Na onbetaalde Franstalige parkeerboete van 58 euro krijgt Jan (63) deurwaarder over de vloer: “Waarom krijg ik een boete uit Frankrijk dan wél in het Nederlands?”
  PREMIUM
  Dilbeek/Ganshoren

  Na onbetaalde Franstali­ge parkeerboe­te van 58 euro krijgt Jan (63) deurwaar­der over de vloer: “Waarom krijg ik een boete uit Frankrijk dan wél in het Nederlands?”

  Jan Biebaut (63) woont in Dilbeek, maar moest zo’n twee jaar geleden voor zijn werk in Ganshoren (Brussel) zijn. Daar parkeerde hij zich even voor een garagepoort waarna hij -terecht- een boete ontving van 58 euro. Dat blijkt hem nu twee jaar later duur komen te staan. Meerdere deurwaarders, aanmaningen en gesprekken later dreigde hij deze week zijn hele inboedel te verliezen. De boete werd namelijk in het Frans verstuurd en uit principe weigerde Jan die te betalen. “Dat terwijl ik op élke brief eentje terugstuurde met de vriendelijke vraag om diezelfde in het Nederlands te bezorgen”, vertelt hij ons zijn verhaal. Komt deze maandenlange taalstrijd tot een einde?
 1. Nestlé gaat cacaoboeren betalen om kinderen naar school te sturen

  Nestlé gaat cacaoboe­ren betalen om kinderen naar school te sturen

  In de strijd tegen kinderarbeid in de cacaoteelt gaat de Zwitserse voedingsgigant Nestlé een project uitbreiden dat cacaoboeren en hun familie extra geld toekent als ze hun kinderen naar school sturen. Bedoeling is zo de in de cacaoteelt wijdverspreide kinderarbeid minder interessant te maken. Het project loopt nu al in Ivoorkust, en wordt uitgebreid naar Ghana. Tegen 2030 zal het bedrijf hiervoor jaarlijks 1,25 miljard euro uitgeven, maakte het vandaag bekend.