Reizigers op Spitsbergen worden geadviseerd om een vuurwapen te dragen op het eiland waarop meer dan 20.000 ijsberen leven.
Volledig scherm
Reizigers op Spitsbergen worden geadviseerd om een vuurwapen te dragen op het eiland waarop meer dan 20.000 ijsberen leven. © AFP

Franse toeriste aangevallen door ijsbeer in Noorwegen

Een ijsbeer heeft vandaag een camping op de afgelegen Spitsbergen-eilanden in het Noorse noordpoolgebied aangevallen. Daarbij is een Franse toeriste gewond geraakt, aldus de autoriteiten. Ze zou niet in levensgevaar zijn, werd eraan toegevoegd.

3 reacties

 • Peter Claes

  2 maanden geleden
  Wij als mens…, zijn het domste wezen op aarde!! Laat dieren terug dieren zijn! Net zoals de dierentuinen…, weg ermee! En ja er gaan diersoorten uitsterven, maar wees gerust…, wij ook!!
 • diana de prins

  2 maanden geleden
  Mensen moeten weg blijven waar deze dieren hun natuurlijke habitat hebben. Altijd en overal worden dieren uit hun natuurlijke omgeving verdreven ten voordelen van ons zotte mensen. Als je daar van kan genieten ’ dat begrijp ik niet.
 • Hassan Oussehmine

  2 maanden geleden
  Degoutant, nog 25000 ijsberen en toch gaat de mens voor. Wat doen die daar überhaupt. En daarna klagen dat de ijsbeer uitgestorven is . Het mensdom op zijn best.
 1. Satellieten maken eerste beelden methaanpluimen Nord Stream-lekken

  Satellie­ten maken eerste beelden methaan­plui­men Nord Stream-lek­ken

  Satellieten hebben de eerste beelden gemaakt van de methaanpluimen die zijn veroorzaakt door de recente explosies bij de Nord Stream-gaspijpleidingen in de Oostzee. Volgens een analyse van het International Methane Emissions Observatory van de Verenigde Naties, dat onderzoek deed met de Universitat Politècnica de València, zijn de pluimen aanzienlijk groter dan die van vorig jaar bij een gaspijpleidinglek in de Golf van Mexico. Die olie- en gasinstallatie loosde in zeventien dagen 40.000 ton methaan. Dat is het equivalent van 3 procent van de jaarlijkse olie- en gasemissies van Mexico.