Archiefbeeld skigebied Alpe d'Huez
Volledig scherm
Archiefbeeld skigebied Alpe d'Huez © AFP

Franse skigebieden komen in opstand tegen verplichte sluiting skiliften, in Zwitserland is sluiting niet aan de orde

“De Franse skigebieden zullen hoogstwaarschijnlijk dit jaar niet meer kunnen openen.” De woorden van de Franse president Macron voelden als een koude douche voor de uitbaters van kabelliften en hotels die ongeduldig wachtten op een ‘go’ van de Franse regering. Premier Jean Castex nuanceerde donderdag dat de skicentra tijdens de vakantieperiode wel mogen openen, maar dat de skiliften zullen moeten gesloten blijven. Hij beloofde hulp aan de getroffen gebieden. De aankondiging van de Franse regering mag dan nog niet definitief zijn, ze heeft wel veel woede opgewekt in de bergregio’s die zich blijven verzetten tegen een verplichte sluiting. Merkel wil ondertussen alle Europese skicentra dicht. Maar voor Zwitserland is - net als Oostenrijk - een sluiting niet aan de orde.

5 reacties

 • johan willaert

  2 maanden geleden
  Covid is verspreidt in de après ski. En in de cafés. Blijf in uw bubble en hou het safe. Zal een sportief jaar zijn zonder drank. Maar blijkbaar kan dit niet voor sommige
 • marijke deruyck

  2 maanden geleden
  Misschien al wie meer wil dan wat men bij gebruik van het gezond verstand zou vermijden gewoon laten tekenen dat ze, indien ze ziek worden, zelf de kosten betalen.  Het is een aderlating voor al wie getroffen wordt, maar je kan het ziekenhuispersoneel, dat al van in maart in zeer moeilijke fysieke omstandigheden moet werken, en daarbij de mentale impact op de koop toe moet nemen, niet blijven (over-)belasten, omdat je absoluut je skivakantie (en fuif, feest, winkeluitstap,...) moet hebben !
 • Rene Van Roosbroeck

  2 maanden geleden
  Joanna Seykens Waarom horen we niks van Europa zij moeten hun verantwoordelijkheid eindelijk eens nemen en niet alleen hun centen anders gaan we weer hetzelfde scenario krijgen als begin 2020.
 • danny gijsen

  2 maanden geleden
  Ik denk dat na de Kerstvakantie wel een een nieuwe golf zou kunnen volgen, mensen gaan de teugels dan wat lossen. Hierdoor kan het best zijn dat de skigebieden ook na de Kerstvakantie gesloten blijven.
 • Kris Leynen

  2 maanden geleden
  Perfect veilig te organiseren zolang de horeca dicht blijft, op hun toilet na natuurlijk. Bubbels in de liften en paar extra skibussen en men kan beginnen 
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre