Séverine, de moeder van de 13-jarige Lucas die zichzelf eerder deze maand van het leven beroofde, tijdens een persmoment.
Volledig scherm
Séverine, de moeder van de 13-jarige Lucas die zichzelf eerder deze maand van het leven beroofde, tijdens een persmoment. © AFP

Franse schoolkinderen aangeklaagd na pesten en zelfmoord van 13-jarige Lucas, moeder boos dat school “niet genoeg deed”

De dood van de 13-jarige Lucas, de Franse jongen die zichzelf begin deze maand van het leven beroofde na langdurige pesterijen op school, blijft de gemoederen beroeren in Frankrijk. Franse media melden vandaag dat vier jonge pestverdachten in de zaak gerechtelijk worden vervolgd. En de moeder van Lucas nam vandaag tijdens een emotionele persconferentie het woord: “Ik vind het zo erg dat ik hem niet heb kunnen redden, dat niemand hem heeft kunnen redden”, zei ze. Ze vindt ook dat de school van haar kind meer had moeten doen.

 1. Franse jongen (13) pleegt zelfmoord na aanhoudende pesterijen: “Hij werd uitgelachen vanwege zijn geaardheid”

  Franse jongen (13) pleegt zelfmoord na aanhouden­de pesterijen: “Hij werd uitgela­chen vanwege zijn geaardheid”

  De dood van een tienerjongen zorgt voor grote verontwaardiging in Frankrijk. De 13-jarige Lucas, die vorig weekend zelfmoord pleegde, werd volgens zijn ouders zwaar gepest op school en was het slachtoffer van homofobie. “Hij werd regelmatig lastiggevallen vanwege de manier waarop hij zich kleedde, vanwege de persoon die hij was en hoe hij eruitzag”, klinkt het bij de familie van de jongen.
 2. IN BEELD. Manifestatie bij omstreden waterreservoir in Frankrijk loopt helemaal uit de hand

  IN BEELD. Manifesta­tie bij omstreden waterreser­voir in Frankrijk loopt helemaal uit de hand

  Rond een omstreden waterreservoir in aanbouw in Frankrijk is het deze middag tot confrontaties gekomen tussen manifestanten en de ordediensten. In Sainte-Soline, in het departement Deux-Sèvres, waren duizenden mensen samengekomen, ondanks een verbod daarop. De autoriteiten hadden 3.200 gendarmes en agenten gemobiliseerd om de verboden manifestatie te beteugelen. De protesten zijn gericht tegen een project voor waterreservoirs, bedoeld voor de landbouw.
 1. KIJK. Republikein uit Florida trapt in potje onderbroekenlol en reciteert bloedserieus vunzige namen tijdens commissievergadering

  KIJK. Republi­kein uit Florida trapt in potje onderbroe­ken­lol en reciteert bloedseri­eus vunzige namen tijdens commissie­ver­ga­de­ring

  Zondag vandaag en dan mag het al eens wat ludieker, toch? Wat dacht u van dit mopje deze week in Florida, waar een Republikeinse staatsvertegenwoordiger serieus voor paal werd gezet tijdens een commissievergadering. Politicus Will Robinson had tijdens het grappige moment écht niet door dat hij met open ogen in een potje onderbroekenlol was getrapt. Doodserieus reciteerde hij twee verzonnen, en vooral vunzige, namen.