AFP
Volledig scherm
© AFP

Franse scholiere loog over les van onthoofde Samuel Paty

Een Franse scholiere geeft toe te hebben gelogen over Samuel Paty en de les die leidde tot zijn dood. De docent maatschappijleer werd vorig jaar onthoofd omdat hij zijn leerlingen spotprenten van de islamitische profeet Mohammed had laten zien.

9 reacties

 • Willy Masson

  2 maanden geleden
  Dat is geen laster dat is puur racisme.
 • RON PLATTEEUW

  2 maanden geleden
  Onmiddelijk het land uit ! de ganse familie
 • Luc Verstraelen

  2 maanden geleden
  Racisme bestaat blijkbaar maar in één richting.Misschien komt dat omdat we de talen van de overkant niet begrijpen en zij onze talen wel?
 • Elle Devee

  2 maanden geleden
  Waarom niet aanklagen voor racisme. Dat werkt wel in beide richtingen hoor.
 • Ricci Latte

  2 maanden geleden
  Dit is dus puur racisme van de allochtoon richting autoon! Maar dat wil men politiek gezien nooit toegeven! Een dikke vette aanklacht aan haar broek ja, een pure misdadige handeling met zelfs doodslag tot gevolg!
 1. Vermiste Duitse Isabella (16) in Parijs teruggevonden: “Ze weet niet meer wie ze is, ze herkent haar vader niet meer”

  Vermiste Duitse Isabella (16) in Parijs teruggevon­den: “Ze weet niet meer wie ze is, ze herkent haar vader niet meer”

  Duitsland is sinds deze week in de ban van de 16-jarige Isabella, die na een vermissing van twee weken ongedeerd in Frankrijk is aangetroffen. Het meisje lijdt vermoedelijk aan extreem geheugenverlies en weet niet wie ze is en wat er met haar is gebeurd. Haar vader vermoedt dat de amnesie het gevolg is van acute stress, veroorzaakt door de coronalockdown. De tiener wordt volgens de Duitse politie behandeld in een ziekenhuis in de buurt van haar geboorteplaats.
 2. Minister Van Quickenborne: “Staatsveiligheid zal aandacht besteden aan in Frankrijk verboden islamitische organisatie”

  Minister Van Quickenbor­ne: “Staatsvei­lig­heid zal aandacht besteden aan in Frankrijk verboden islamiti­sche organisa­tie”

  Staatsveiligheid zal de gepaste aandacht besteden aan de activiteiten van het Collective against Islamophobia in Europe (CCIE). Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) gezegd in de Kamercommissie Justitie. De CCIE is de opvolger van het CCIF, Collectif contre l'Islamophobie en France, dat in Frankrijk werd verboden na de moord op leraar Samuel Paty vorig jaar.
 1. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen

 2. Uitzonderlijk bezoek van grijze walvis in Napels
  Play

  Uitzonder­lijk bezoek van grijze walvis in Napels