De Franse president Emmanuel Macron.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron. © EPA

Franse regering onder vuur voor einde lockdownmaatregelen

De Franse regering kreeg vandaag toenemende vragen en kritiek over haar plannen om de lockdown van het land vanaf 11 mei geleidelijk af te bouwen. Onder andere is het de bedoeling dat de Franse scholen op die dag weer de deuren openen, hoewel leerlingen niet verplicht worden om terug naar school te gaan. Honderden burgemeesters zeggen dat de terugkeer desondanks niet haalbaar is. 

0 reacties

  1. Onze reporter keek gisteren naar de rampzalige persconferentie: “Was ik naar een regeringsleider aan het kijken, of naar een prof die een cursus afratelde?”
    PREMIUM

    Onze reporter keek gisteren naar de rampzalige persconfe­ren­tie: “Was ik naar een regerings­lei­der aan het kijken, of naar een prof die een cursus afratelde?”

    Onze reporter Sven Spoormakers keek gisteravond, zoals miljoenen Vlamingen, naar de langverwachte persconferentie over de maatregelen die ons uit de lockdown moeten leiden. Hij ging slapen met een vol hoofd, en probeerde vanochtend alles wat hij had gehoord en gezien en gevoeld te verwerken door zijn gedachten op papier te zetten.