AFP
Volledig scherm
© AFP

Franse regering dreigt met vaccinatieplicht voor zorgpersoneel

De Franse regering is van plan zorgpersoneel een vaccinatieplicht op te leggen als 80 procent van hen tegen september niet minstens één dosis van een coronavaccin heeft gekregen. Minister Olivier Véran van Volksgezondheid schrijft dat met een collega aan de directeuren van ziekenhuizen en verpleeghuizen.

3 reacties

 • Jozef Vermeulen

  1 jaar geleden
  Yves Pinoy, wanneer ze het verplichten, moeten de politiek en farma hun verantwoordelijkheid nemen, dat gaan ze nooit doen met een experimenteel vaccin.
 • Yves Pinoy

  1 jaar geleden
  Iedere gezondheidswerker op alle terreinen zouden moeten verplicht om zich te laten vaccineren. Indien ze blijven neen zeggen tegen die prik dan een C4 in de plaats. En dat heeft niets te maken met discriminatie of privacy maar met gezond verstand. Men had trouwens vanaf het begin van deze pandemie deze weg moeten inslaan. Er zijn natuurlijk uitzonderingen van medische aard maar 90 % van de bevolking zou moeten worden verplicht ingeënt.
 • luc vanmechgelen

  1 jaar geleden
  Dan zullen er in Frankrijk veel nieuwe jobs in de zorg vrijkomen in het najaar.
 1. Discussie opnieuw op gang na corona-uitbraak in rusthuis Nijvel: “Aantal landen overweegt verplichte vaccinatie van zorgpersoneel”

  Discussie opnieuw op gang na corona-uit­braak in rusthuis Nijvel: “Aantal landen overweegt verplichte vaccinatie van zorgperso­neel”

  Epidemioloog Pierre Van Damme vindt dat het zorgpersoneel extra moet worden aangemoedigd om zich te laten vaccineren tegen Covid-19. Dat heeft hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1 gezegd. Van Damme reageert daarmee op de corona-uitbraak in een woonzorgcentrum in Nijvel. "Het is een kwestie van communicatie en sensibilisering. Maar als dat niet lukt, zie ik dat toch een aantal landen overweegt om hun gezondheidspersoneel verplicht te vaccineren, een beetje zoals bij hepatitis B.” Koepelorganisatie Zorgnet-Icuro roept alvast op om inderdaad over te gaan op verplichten.
 1. Noppen: “Brusselaars kijken vaak naar tv-zenders uit Frankrijk, het land met de laagste vaccinatiebereidheid van Europa”
  Brussel

  Noppen: “Brusse­laars kijken vaak naar tv-zen­ders uit Frankrijk, het land met de laagste vaccinatie­be­reid­heid van Europa”

  Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ligt qua vaccinatie (18 procent) achter op Vlaanderen (24 procent). Brusselaars kijken met veel en vaak naar tv-zenders uit Frankrijk, een land met de laagste vaccinatiebereidheid van Europa. De invloed hiervan op de vaccinatie is niet te onderschatten, stelt UZ Brussel-CEO Marc Noppen op ‘De Afspraak’ (Canvas).