Franse president Emmanuel Macron.
Volledig scherm
Franse president Emmanuel Macron. © REUTERS

Franse president Macron verdedigt van verkrachting beschuldigde minister Darmanin

De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn beslissing verdedigd om een minister die wegens verkrachting wordt aangeklaagd te promoveren tot minister van Binnenlandse Zaken. Het gaat om Gérald Darmanin, 37 jaar, rijzende ster van de Franse rechterzijde, een vriend ook van de vroegere president Nicolas Sarkozy. Hij werd in 2017 van verkrachting beschuldigd door een vrouw die een beroep op hem had gedaan om een rechtszaak te regelen uit 2009.

0 reacties

  1. Vriendinnen bengelen met hun boot vervaarlijk over rand van afgrond: “Ze hadden het te druk met kletsen en misten zo waarschuwingsborden”
    Play

    Vriendin­nen bengelen met hun boot vervaar­lijk over rand van afgrond: “Ze hadden het te druk met kletsen en misten zo waarschu­wings­bor­den”

    Vier vrouwen moesten gisteren uit een benarde positie in hun gehuurde elektrische motorboot gered worden. Ze waren in Austin (Texas) op de bovenkant van een dam vast komen te zitten en het bootje helde al gevaarlijk over de afgrond. Volgens de betrokken reddingsdiensten hadden de vriendinnen het te druk met kletsen en hadden ze daardoor de waarschuwingsborden gemist.