De Franse president Emmanuel Macron haalde tijdens een toespraak gewijd aan de situatie in Libanon hard uit naar de politieke elite.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron haalde tijdens een toespraak gewijd aan de situatie in Libanon hard uit naar de politieke elite. © EPA

Franse president Macron beticht Libanese leiders van “collectief verraad”

De Franse president Emmanuel Macron heeft de Libanese leiders beticht van "collectief verraad" door het mislukken van de vorming van een nieuwe regering na de verwoestende explosie in de haven van Beiroet. In een bijzondere toespraak gewijd aan de situatie in Libanon haalde Macron hard uit naar de egoïstische politieke elite. Dat die nog steeds "liever kijkt naar het eigen belang dan naar het landsbelang", vindt hij beschamend.

 1. Libanon opnieuw opgeschrikt door explosie in wapendepot, verschillende gewonden

  Libanon opnieuw opge­schrikt door explosie in wapendepot, verschil­len­de gewonden

  Enkele weken na de immense ontploffing in Beiroet, wordt Libanon opnieuw opgeschrikt door een explosie, ditmaal in een wapendepot in Ain Qana, een dorp in de buurt van de zuidelijke havenstad Sidon. Beelden die circuleren op sociale media tonen de explosie met een enorme rookpluim tot gevolg. Volgens buitenlandse media raakten verschillende mensen gewond. Volgens een bron binnen de sjiitische beweging zou het gaan om een ongeluk in een opslagplek voor oude mijnen en wapens.
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona