Franse premier grijpt naar noodmaatregel om staking brandstofdepots te breken

De Franse premier Elisabeth Borne heeft besloten een noodwet te gebruiken om de stakingen in de olie-industrie te breken, met name bij het bedrijf Esso-Exxonmobil. Opslagplaatsen en raffinaderijen van de onderneming worden door stakend personeel geblokkeerd wat onder meer leidt tot lege benzinestations. De Franse wet biedt de mogelijkheid om voor het algemeen belang in noodsituaties bepaalde individuele rechten zoals het stakingsrecht opzij te schuiven.

21 reacties

 • Christine Laevers

  5 maanden geleden
  Eigenlijk is dit een goede oefening voor als het eens heel ernstig wordt. Mensen leren hun plan te trekken door bv niet alleen in de auto te zitten maar mensen mee te nemen. Dit is niet heel heel ernstig. Binnen een maand of vroeger is dit sociaal conflict opgelost en alweer vergeten. Een stakingsrecht is heilig in Frankrijk en dat ontkrachten is geen simpele affaire. In deze situatie moet het omdat levens op het spel staan.
 • Jan Roegiers

  5 maanden geleden
  En zo blijven de politici telkens achter de feiten aanlopen. Politici hebben geen toekomst visie meer. De visie van DeHaene . Liever problemen oplossen als deze zich voordoen, dan problemen uit de weg gaan.
 • Heidie Kennis

  5 maanden geleden
  Wij zitten in Montellier. Goed dat de tank vol zit maar we rijden naar Geneve .. iets veiligere situatie denken we .
 • nicole desseyn

  5 maanden geleden
  De mensen die dicht bij de grens wonen kunnen hier komen tanken maar voor die die veel verder wonen is dit een groot probleem
 • Lenne Harding

  5 maanden geleden
  Staking, groot gelijk, deze maatschappijen verdienen nu het driedubbele. Delen met de arbeiders zoals een loonsverhoging, logisch.
 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.