In Frankrijk kwamen gisteren heel wat agenten op straat uit protest tegen uitspraken van minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner over racisme en geweld bij de Franse politie. De agenten gooiden hun boeien op de grond als symbolische actie.
Volledig scherm
In Frankrijk kwamen gisteren heel wat agenten op straat uit protest tegen uitspraken van minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner over racisme en geweld bij de Franse politie. De agenten gooiden hun boeien op de grond als symbolische actie. © AFP

Franse politieagenten gooien hun handboeien op de grond uit protest tegen minister van Binnenlandse Zaken

Gisteren werd in heel wat Franse steden geprotesteerd door de politie tegen de minister van Binnenlandse Zaken en de voltallige Franse regering. Die kondigde begin deze week aan een “nultolerantie” te hanteren voor racisme bij de ordediensten. “Bij elke gegronde verdenking zal systematisch een schorsing worden overwogen”, stelde de minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner maandag. De politie voelt zich in de steek gelaten door de regering.

 1. Oostenrijk weert buitenlandse toeristen van skipistes tijdens kerstvakantie
  Reizen

  Oostenrijk weert buitenland­se toeristen van skipistes tijdens kerstvakan­tie

  Na Duitsland, Italië en Frankrijk heeft ook Oostenrijk beslist om tijdens de kerstvakantie de skigebieden gesloten te houden voor toeristen. Voor inwoners mogen ze wel open, vanaf 24 december. Toeristen kunnen tijdens de kerstvakantie alleen naar Zwitserland om te skiën, maar de druk op de Zwitserse regering neemt toe. Frankrijk geeft aan het moeilijk te willen maken voor skiërs om de grens met Zwitserland over te steken.
 1. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"

 2. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis