Mensen met mondmaskers aan de Eiffeltoren in Parijs, beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Mensen met mondmaskers aan de Eiffeltoren in Parijs, beeld ter illustratie. © EPA

Franse politie arresteert met machete gewapende man in Parijs

De Franse politie heeft dinsdag een man opgepakt die gewapend met een machete in de buurt van begraafplaats Père Lachaise in het centrum van Parijs liep. Hij werd achteraf gearresteerd in zijn hotelkamer, zei een politiewoordvoerder.

2 reacties

 • Robin Verheyden

  1 jaar geleden
  Met welk ander geloof hebben we nu de laatste dertig jaar zoveel miserie gehad ? Met geen enkel. Dat zegt toch genoeg ?
 • René Janssen

  1 jaar geleden
  das toch zeker, weet je wat, haal er nog wat bij naar Europa, we voelen ons veel te veilig en gepluimt door onze leiders
 1. Dit weten we over terreurdaad Wenen: dader werd binnen negen minuten doodgeschoten

  Dit weten we over terreur­daad Wenen: dader werd binnen negen minuten doodgescho­ten

  Bij de aanslag in het centrum van Wenen zijn zeker vier mensen om het leven gekomen, onder wie een Duitse vrouw. Het aantal gewonden is omhoog bijgesteld naar 22. De dader werd doodgeschoten door de politie. Het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft nog geen aanwijzingen van een tweede dader. Na huiszoekingen bij de entourage van de 20-jarige aanslagpleger, die banden had met terreurgroep Islamitische Staat (IS), zijn 14 verdachten in voorlopige hechtenis genomen. Dit weten we tot nu toe over de aanval van gisterenavond in de Oostenrijkse hoofdstad.
 1. De ‘ensauvagement’ van de samenleving: waarom een golf van ongemeen brutaal geweld Frankrijk overspoelt
  PREMIUM

  De ‘ensauvage­ment’ van de samenle­ving: waarom een golf van ongemeen brutaal geweld Frankrijk overspoelt

  In Frankrijk is het hoogste terreuralarm van kracht. Nog maar eens. Sinds eind september is het land drie keer getroffen door islamistische terreur. Zo’n snelle opeenvolging van aanslagen is geleden van het inktzwarte jaar 2015. De daders schakelen bovendien — voor zover mogelijk — nog een versnelling hoger in de gruwel, met onthoofdingen in kerken en op straat. Dit is waarom deze nieuwe terreurgolf niet zomaar uit de lucht komt gevallen.