"Nee aan de sluiting" staat op de pet van deze man tijdens een demonstratie vandaag in Belfort, waar de wieg van treinbouwer Alstom staat. Door een gebrek aan orders wou de Alstom-top de fabriek in Belfort opdoeken.
Volledig scherm
"Nee aan de sluiting" staat op de pet van deze man tijdens een demonstratie vandaag in Belfort, waar de wieg van treinbouwer Alstom staat. Door een gebrek aan orders wou de Alstom-top de fabriek in Belfort opdoeken. © AFP

Franse overheid bestelt TGV's voor gewoon spoor om fabriek te redden

De Franse overheid heeft TGV's besteld om die op gewone sporen te laten rijden én om het bedrijf Alstom-Belfort van de sluiting te redden. De 15 treinen gaan 450 miljoen euro kosten en zullen voorlopig tussen Bordeaux en Nice op een normale spoorbaan rijden. Ze leveren de fabriek in Belfort, waar 480 mensen werken, werk op voor de komende vier à vijf jaar. Dat meldt het Financieele Dagblad.

  1. New Yorker eist 50 miljoen van McDonald's en Wendy's voor misleiding: “Hamburgers in reclame zien er veel groter uit dan in het echt”

    New Yorker eist 50 miljoen van McDonald's en Wendy's voor misleiding: “Hamburgers in reclame zien er veel groter uit dan in het echt”

    Een man uit New York heeft een proces aangespannen tegen hamburgerketens McDonald’s en Wendy’s voor misleidende reclame. Justin Chimienti vindt het niet kunnen dat de hamburgers van die fastfoodbedrijven in hun advertenties veel groter zijn dan die hij in het restaurant voorgeschoteld krijgt. Hij eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar (47,6 miljoen euro) voor zichzelf en voor andere gedupeerde klanten.
  2. Amnesty: FIFA moet minstens 440 miljoen voorzien voor uitgebuite arbeiders WK Qatar

    Amnesty: FIFA moet minstens 440 miljoen voorzien voor uitgebuite arbeiders WK Qatar

    Amnesty International, een coalitie van mensenrechtenorganisaties, en groepen voetbalfans hebben in een open brief de internationale voetbalorganisatie FIFA opgeroepen om een herstelprogramma op te zetten. Dat zou een vorm van compensatie moeten bieden voor de uitbuiting van arbeiders tijdens de voorbereidingen van het wereldkampioenschap voetbal dit jaar in Qatar. Daarnaast moet het programma ook zorgen dat het misbruik zich niet meer herhaalt in de toekomst.