Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © REUTERS

Franse monniken aangeklaagd voor in brand steken 5G-masten

Twee Franse monniken uit het departement Rhône worden aangeklaagd voor het in brand steken van twee 5G-masten. Ze wilden daarmee aandacht vragen voor gezondheidsrisico's die het netwerk in hun ogen zou hebben. De twee werden opgepakt toen agenten hen bij een mast opwachtten. Ze hebben bekend, melden lokale aanklagers.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. PORTRET. Colin Powell: een generaal die te goed was voor het Witte Huis
  PREMIUM

  PORTRET. Colin Powell: een generaal die te goed was voor het Witte Huis

  Het is tragisch. Maar we kunnen niet anders. Bij de dood van Colin Powell (84) hoort een foto van zijn meest verafschuwde moment: toen hij in 2003 met klinkklare leugens pleitte voor een oorlog tegen Irak. Het was niet de enige keer dat hij tegen beter weten in vocht voor het grote gelijk van een ander. Powell was te veel soldaat. Te goed voor zijn superieuren. Te goed voor het Witte Huis ook, waar hij zelf had kunnen belanden als hij dat wou.