Nicolas Hulot.
Volledig scherm
Nicolas Hulot. © AFP

Franse minister stapt teleurgesteld op: "Ik stond alleen met standpunten over milieu"

PolitiekDe Franse minister van Ecologische Transitie Nicolas Hulot stapt op uit de regering. Dat heeft hij vanochtend aangekondigd op radio France inter. Volgens Hulot voelde hij zich binnen de regering eenzaam als het op milieuvraagstukken aankwam.

10 reacties

 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  Een pracht van een mens, heeft de wereld van binnen en van buiten gezien. Hij heeft kennis van zaken. Maar hetgeen hij onderschat heeft is de macht van het geld. Die macht zal ons allen de nek omdraaien. Zoals koning Midas geen eten meer had in zijn gouden paleis.
 • Aaa Aaa

  3 jaar geleden
  correct er gebeurd niks voor milieu enkel geld uit mensen hun zakken kloppen maar maatregelen door de staat , niks
 • Patrick Braekeveldt

  3 jaar geleden
  Net als hier bij ons wordt daar achter de schermen geregeerd door heren en dames die deel uitmaken van de firma “ Nooit Genoeg “ !
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  De mensen hier op het Franse platteland hebben al de zoveelste president zien passeren. Hier hebben de mensen een immuniteit door de eeuwen opgebouwd voor welke administratie dan ook. De regeltjes van het Elysee ? Parijs is zelden een gespreksonderwerp. Hier tellen de weerselementen en de voorraden voor de winter.
 • Jeff Smulders

  3 jaar geleden
  Macron liegt en bedriegt de Franse, De lobbyisten maken samen met die losers van de politiek de dienst uit ze helpen zelfs mee om wetten te maken. DE EU is een voorbeeld in het luisteren naar lobbyisten vooral die losers van het EP. Lobbyisten vaak expolitici bewerken hun collega's om ze over te halen of schijnvoorstellen te doen. Waar lobbyisten zijn is corruptie niet meer/minder. Hulot u heeft een goede beslissing genomen.
 1. Oxfam: “Tekort van 75 miljard dollar aan klimaatfinanciering voor lage-inkomenslanden”

  Oxfam: “Tekort van 75 miljard dollar aan klimaatfi­nan­cie­ring voor la­ge-inkomens­lan­den”

  Lage-inkomenslanden zullen in totaal zo'n 75 miljard dollar (64 miljard euro) klimaatfinanciering mislopen. Dat zegt Oxfam vandaag op de eerste dag van de VN Klimaatweek, op basis van een analyse. Rijke industrielanden beloofden in 2009 om vanaf 2020 jaarlijks 100 miljard dollar te geven aan kwetsbare landen om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan. Volgens de analyse van Oxfam zou in 2025 pas een jaarlijks bedrag van tussen de 93 en 95 miljard dollar bereikt worden, vijf jaar nadat het doel van 100 miljard had bereikt moeten worden.
 1. Oproer op vliegtuig TUI nadat het met uren vertraging vertrekt en dan plots in Parijs landt en niet in Brussel: passagiers weigeren uit te stappen

  Oproer op vliegtuig TUI nadat het met uren vertraging vertrekt en dan plots in Parijs landt en niet in Brussel: passagiers weigeren uit te stappen

  Een technisch defect en slechte communicatie hebben de gemoederen hoog doen oplaaien op een vlucht van TUI fly. Reizigers die onderweg waren van het Marokkaanse Fez naar Brussel, moesten eerst een hele nacht wachten op een vervangvliegtuig. Toen dat uiteindelijk niet in België maar wel op de luchthaven van Orly bij Parijs landde, brak oproer uit aan boord. Een deel van de reizigers weigerde uit te stappen en eiste dat het toestel door zou vliegen naar de eindbestemming. TUI Belgium geeft toe dat de zaken niet zijn gelopen zoals het hoort.