Archiefbeeld van soldaten die patrouilleren aan de Eiffeltoren in Parijs.
Volledig scherm
Archiefbeeld van soldaten die patrouilleren aan de Eiffeltoren in Parijs. © AFP

Franse militairen in actieve dienst waarschuwen voor burgeroorlog

FrankrijkFranse militairen in actieve dienst hebben een verklaring gepubliceerd waarin ze waarschuwen voor een burgeroorlog. Ze steunen de gepensioneerde hoge officieren die afgelopen maand in een verklaring tegen de ondergang van het land waarschuwden en repten over de noodzaak tot militairen ingrijpen.

118 reacties

 • raymond van der craen

  2 jaar geleden
  Als ze hier de gewone man en vrouw nog verder de armoede induwen zie ik hier ook herrie losbarsten en dit zal vermoedelijk niet een strijd zijn tussen bevolkingsgroepen van een andere etnische afkomst maar wel een klassestrijd tussen arm en rijk.
 • Jean De Maeseneer

  2 jaar geleden
  Wanneer generaals en hogere militairen dit schrijven is het om een welgemeende zorg voor de rechtstaat.
 • Norbert Bauwens

  2 jaar geleden
  Ik kan de Belgen, zowel als de Fransen alleen maar de raad geven om zich aan te passen aan de realiteit die zich onder iedere ogen afspeelt en die is dat we allemaal willen of niet Moslim gaan worden. De Islam gaat ons willen of niet veroveren en de wijzen gaan erin mee en bekeren zich voordat het geweld uitbreekt.
 • Paul Philippaerts

  2 jaar geleden
  In een democratie mag je nooit wat zeggen tegen de " waarheid' in. In Sint Truiden wordt toch ook gezocht naar hun die de vaccinaties van de burgemeester en haar bevoorrechte klasse hebben bekendgemaakt. Ligt er nu iemand wakker of een burgemeester nog te goeder trouw is.
 • rita vdbergh

  2 jaar geleden
  Ze hebben nooit geïnvesteerd in nieuwkomers, ze werden enkel gebruikt, misbruikt voor eigen belang. Dat Knack maar eens in de archieven duikt van 25 à 30 jaar geleden. Een getuigenis van een jong Turks meisje over de troosteloze buurt Kuregem Anderlecht, geen boom of sprietje groen in de wijk. De gezinnen werden aan hun lot overgelaten de drugbaronnen hebben zich over de jongeren ontfermd in de wijken hun luxe beloofd en hun toekomst zwaar gehypothekeerd.
 1. Agent (36) doodgeschoten bij antidrugsoperatie in Avignon

  Agent (36) doodgescho­ten bij antidrugs­ope­ra­tie in Avignon

  Een politieagent is gisteravond vroeg bij een antidrugsoperatie in de Zuid-Franse stad Avignon dodelijk getroffen door kogels. De schutter vluchtte weg en is nog niet gevat. Topministers laten in reacties op sociale media hun afschuw blijken. De dodelijke schietpartij komt amper tien dagen na de jihadistische moord op agente Stéphanie Monfermé in Rambouillet nabij Parijs. Minder dan een jaar van de presidentiële verkiezingen belooft veiligheid een topprioriteit te worden.