Archiefbeeld van de Franse marine.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de Franse marine. © AFP

Franse hulpdiensten moeten 80 migranten redden uit bootjes op Kanaal

Tachtig migranten, onder wie 20 kinderen, zijn zondag uit het Kanaal gevist door de Franse hulpdiensten nadat ze in moeilijkheden waren gekomen met twee gammele bootjes. Dat meldt de maritieme prefectuur van de Noordzee.

14 reacties

 • Patrick Delaunoy

  1 jaar geleden
  Spijtige is met de NGOs vandaag dat bij een gifte je niet weet of deze dient om belgen te helpen met water tot aan de heupen ofwel om economische vluchtelingen te gaan opvissen in zee.
 • Didi Bellens

  1 jaar geleden
  Wanneer gaan ze hiermee ophouden met die terug te gaan opvissen? Graag direct terug naar thuisland sturen. Hier is geen plaats meer en dit is dweilen met de kraan open. Hier moet voor eens en altijd een voorbeeld worden gegeven. Die migranten kennen de trekken van de foor, want ze hebben allen een mobieltje en bellen dan om te zeggen dat ze in nood verkeren. Een mens wordt dit echt ..... beu.
 • Gerd Peeters

  1 jaar geleden
  Het wordt hoog tijd dat ze die ngo's eens stevig aanpakken, zij maken heel die overompeling mogelijk.
 • Lenne Harding

  1 jaar geleden
  We vergeten soms dat ook wij, in de toekomst, klimaatvluchtelingen kunnen zijn.
 • Marianne Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  Op staande voet terug naar het thuisland, al hun geld en GSM afnemen (om een deeltje van de kosten van terugzenden te betalen). Het zal dan wel rap minderen. Niemand zit op die mensen te wachten.
 1. Advocaat Inez Weski beschuldigd van informatielek uit Extra Beveiligde Inrichting, onder druk van topcrimineel Ridouan Taghi

  Advocaat Inez Weski beschul­digd van informatie­lek uit Extra Beveiligde Inrichting, onder druk van topcrimi­neel Ridouan Taghi

  De nieuwe advocaat van Youssef Taghi, neef en ex-advocaat van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, zegt dat diens advocaat Inez Weski berichten uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught heeft gesmokkeld onder druk van haar cliënt Ridouan Taghi. “Het lijkt erop dat ook zij niet bestand is tegen de enorme druk die uitgaat van deze man”, klinkt het. Weski noemt de beschuldiging “onjuist, onterecht suggestief en zeer laakbaar”.
 2. Russische "schijnreferenda" geen uitdrukking van wil van het volk, aldus VN

  Russische "schijnre­fe­ren­da" geen uitdruk­king van wil van het volk, aldus VN

  De Verenigde Naties hebben nog eens laten weten dat de "schijnreferenda" in de door Rusland bezette delen van Oekraïne geen legitimiteit hebben. De VN ondersteunen de "territoriale integriteit" van Oekraïne binnen de "erkende grenzen" van het land, zo liet Rosemary DiCarlo, de adjunct-secretaris voor Politieke Aangelegenheden, optekenen bij het begin van een zitting van de VN-Veiligheidsraad. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal het gremium later toespreken via een videoverbinding.
 3. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.