Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Franse Gezondheidsautoriteit raadt derde vaccin aan voor 65-plussers en kwetsbaren

De Hoge Gezondheidsautoriteit (HAS) in Frankrijk raadt aan om een herhaalvaccin toe te dienen tegen Covid-19 bij 65-plussers en anderen die het risico lopen op ernstige ziekte. De HAS raadt ook aan om "de vaccinprocedure te vereenvoudigen" voor de betrokkenen, door het vaccin tegen de griep en dat tegen Covid-19 gelijktijdig toe te dienen, vanaf eind oktober.

 1. Risico op coronabesmetting daalt met 80% als je volledig gevaccineerd bent
  PREMIUM

  Risico op coronabe­smet­ting daalt met 80% als je volledig gevacci­neerd bent

  Wie volledig gevaccineerd is, heeft 80% minder kans om besmet te raken met het coronavirus dan iemand die dat niet is. Dat blijkt uit onderzoek van gezondheidsinstituut Sciensano. Het zijn vooral oudere en zwakkere mensen die - ondanks hun inentingen tegen Covid-19 - nog in het ziekenhuis terechtkomen. Heeft het zin om bewoners van woonzorgcentra een derde prik te geven? Deze vijf zaken moet je onthouden van de infossessie van de Taskforce Vaccinatie.
 2. Waarom mogen we mondmaskers nog altijd niet laten vallen? Virologen leggen uit
  PREMIUM

  Waarom mogen we mondmas­kers nog altijd niet laten vallen? Virologen leggen uit

  Een grote stap naar de vrijheid, zegt premier De Croo (Open VLD), maar van die mondmaskers raken we maar niet verlost. Waarom toch, nu we kampioen vaccineren zijn? Waarom volgen we het voorbeeld van Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië niet? In een vol voetbalstadion en op een druk trouwfeest hoef je er geen te dragen, maar alleen bij de bakker en eenzaam in de trein dan weer wel. Welke logica schuilt daarachter? Virologen Steven Van Gucht en Johan Neyts en de Nederlandse viroloog Ab Osterhaus scheppen duidelijkheid.
 3. Russische ambtenaar over Russisch defensieminister Shoigu: “Zou zichzelf moeten doodschieten”

  Russische ambtenaar over Russisch defensiemi­nis­ter Shoigu: “Zou zichzelf moeten doodschie­ten”

  Een Russische functionaris die in Oekraïne werd aangesteld tot viceleider van de geannexeerde regio Cherson suggereerde donderdag dat Vladimir Poetins minister van Defensie zelfmoord zou moeten plegen vanwege de schandelijke nederlagen voor Rusland in de oorlog met Oekraïne. Dergelijke openlijke kritiek vanuit het Russische staatsapparaat op de bewindvoerders valt steeds vaker te horen.