Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Franse Gezondheidsautoriteit raadt derde vaccin aan voor 65-plussers en kwetsbaren

De Hoge Gezondheidsautoriteit (HAS) in Frankrijk raadt aan om een herhaalvaccin toe te dienen tegen Covid-19 bij 65-plussers en anderen die het risico lopen op ernstige ziekte. De HAS raadt ook aan om "de vaccinprocedure te vereenvoudigen" voor de betrokkenen, door het vaccin tegen de griep en dat tegen Covid-19 gelijktijdig toe te dienen, vanaf eind oktober.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Waarom mogen we mondmaskers nog altijd niet laten vallen? Virologen leggen uit
  PREMIUM

  Waarom mogen we mondmas­kers nog altijd niet laten vallen? Virologen leggen uit

  Een grote stap naar de vrijheid, zegt premier De Croo (Open VLD), maar van die mondmaskers raken we maar niet verlost. Waarom toch, nu we kampioen vaccineren zijn? Waarom volgen we het voorbeeld van Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië niet? In een vol voetbalstadion en op een druk trouwfeest hoef je er geen te dragen, maar alleen bij de bakker en eenzaam in de trein dan weer wel. Welke logica schuilt daarachter? Virologen Steven Van Gucht en Johan Neyts en de Nederlandse viroloog Ab Osterhaus scheppen duidelijkheid.