Omar Raddad werd in 1994 veroordeeld voor de moord op de rijke weduwe Ghislaine Marchal. Op basis van nieuwe analyses van genetisch materiaal besliste het Franse gerecht op het moorddossier te heropenen.
Volledig scherm
Omar Raddad werd in 1994 veroordeeld voor de moord op de rijke weduwe Ghislaine Marchal. Op basis van nieuwe analyses van genetisch materiaal besliste het Franse gerecht op het moorddossier te heropenen. © AFP

Franse gerecht heropent dossier rond moord op rijke weduwe 27 jaar na veroordeling tuinman

Pakweg 27 jaar na de veroordeling van Omar Raddad voor de moord op de rijke weduwe Ghislaine Marchal in haar villa in de buurt van het Franse Cannes, wordt het dossier heropend. Dat is de eerste stap in mogelijk een nieuw proces, zegt een gerechtelijke bron donderdag.

  1. ‘Omar m’ a tuer’: tuinman wil dertig jaar na geruchtmakende moord herziening proces
    FRANKRIJK

    ‘Omar m’ a tuer’: tuinman wil dertig jaar na geruchtma­ken­de moord herziening proces

    Dertig jaar na de moord die Frankrijk begin jaren negentig in de ban hield, heeft de veroordeelde Omar Raddad zijn hoop gevestigd op de nieuwste DNA-analyses om een herziening van zijn proces te verkrijgen. De rijke weduwe Ghislaine Marchal (65) werd op 24 juni 1991 in haar villa nabij Cannes vermoord gevonden. Ze bleek een dag eerder om het leven gebracht. Op de muur naast het lichaam stond in haar eigen bloed de tekst ‘Omar m’ a tuer’ (sic).