De raveparty in de buurt van het Bretoense Redon (Ille-et-Vilaine)
Volledig scherm
De raveparty in de buurt van het Bretoense Redon (Ille-et-Vilaine) © AFP

Franse gendarmerie legt raveparty in Bretagne met 1.500 mensen stil: feestvierder verliest hand

De Franse ordetroepen hebben even na de klok van 17 uur de ontruiming aangevat van het Bretoense Redon (Ille-et-Vilaine) waar een illegale raveparty aan de gang is. De ordediensten gebruiken daarbij traangras. Bij de gewelddadige confrontatie tussen feestvierders en politie vielen verscheidene gewonden. “Een jonge feestvierder van 22 jaar verloor een hand”, aldus de prefect van Ille-et-Vilaine, Emmanuel Berthier. Vijf mannen zijn zaterdag in voorlopige hechtenis genomen. Intussen is de evacuatie afgerond, meldt de prefect. 

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Waarom jongeren feesten alsof corona niet bestaat: “Zodra het donker wordt, vergeet iedereen die bubbels”
  PREMIUM

  Waarom jongeren feesten alsof corona niet bestaat: “Zodra het donker wordt, vergeet iedereen die bubbels”

  Jongeren die erop los feesten in een tent in Anderlecht, de politie die raveparty’s stillegt in de bossen van Houffalize en in een maïsveld in het Gentse Desteldonk. Deze taferelen van afgelopen weekend hebben één ding gemeen: coronaregels worden compleet genegeerd. En och, die boete van 250 euro is het waard. Is de nood dan écht zo hoog? En wat is de impact van die feestjes op het aantal besmettingen?
 1. Politie bekogeld met glazen flessen tijdens illegale rave: “Paar honderd mensen lapten gewoon alle regels aan hun laars”
  PREMIUM
  Ruisbroek/Drogenbos

  Politie bekogeld met glazen flessen tijdens illegale rave: “Paar honderd mensen lapten gewoon alle regels aan hun laars”

  De politie legde voor de vijfde keer in enkele maanden tijd een illegale raveparty stil op de grens van Drogenbos en Ruisbroek. De feestende massa reageerde agressief en de inspecteurs kregen zelfs glazen flessen naar het hoofd geslingerd. De vermoedelijke organisator van het feest kon gevat worden. Verschillende mensen raakten gewond toen ze op de vlucht sloegen.