De voormalige Franse president Nicolas Sarkozy.
Volledig scherm
De voormalige Franse president Nicolas Sarkozy. © AFP

Franse ex-president Nicolas Sarkozy moet jaar cel in wegens corruptie

De voormalige Franse president Nicolas Sarkozy (65) is maandag door een rechtbank in Parijs veroordeeld tot drie jaar cel waarvan een jaar effectief wegens corruptie en ongeoorloofde invloedverwerving. Zijn advocate, meester Jacqueline Laffont, kondigde intussen aan dat Sarkozy in beroep gaat tegen zijn veroordeling. “Hij vastbesloten om zijn onschuld te blijven aantonen”, klinkt het.

65 reacties

 • lucien lemahieu

  2 maanden geleden
  ex-presidenten mogen nooit de gevangenis is, enkel huisarrest is toegestaan, zo zie ik het.
 • Polutnik Ronald

  2 maanden geleden
  Ik heb nog nooit geweten dat een rijke of bekende politieker is gestraft of veroordeeld voor corruptie . Steeds word er een mouw aan gepast dat ze niet in de gevangenis moeten of een zware geldboete krijgen .
 • Ludo Hermans

  2 maanden geleden
  Hiervoor hebben onze politici destijds hun broodnodige onschendbaarheid uitgevonden!
 • Geert Roeyaert

  2 maanden geleden
  Zal wel op zijn landgoed mogen blijven,en dan mag men niet spreken van klassejustitie!!
 • Pascal Siongers

  2 maanden geleden
  Een enkelband ? Is dat een straf, dat is gewoon het nieuwe normaal.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. KPN: “Geen enkele indicatie dat klanten zijn afgeluisterd”
  16

  KPN: “Geen enkele indicatie dat klanten zijn afgeluis­terd”

  KPN zegt geen indicatie te hebben dat klanten in het verleden zijn afgeluisterd of dat het Chinese technologiebedrijf Huawei klantgegevens heeft ontvreemd. Volgens het Nederlandse telecombedrijf heeft geen enkele leverancier “ongeautoriseerde, ongecontroleerde en ongelimiteerde” toegang tot de netwerken en systemen. KPN reageert hiermee op een artikel in de Volkskrant dat een geheim intern rapport uit 2010 in handen heeft waaruit zou blijken dat Huawei vrije toegang had tot het mobiele netwerk van KPN. Huawei ontkent de aantijgingen met klem.
 1. “Fier op wat we gedaan hebben”: ontvoerders van Mia (8) zijn complotdenkers die sociale diensten als instituut voor pedofilie zien
  Frankrijk
  7

  “Fier op wat we gedaan hebben”: ontvoer­ders van Mia (8) zijn complotden­kers die sociale diensten als instituut voor pedofilie zien

  In Frankrijk is er voorlopig nog geen spoor van het ontvoerde meisje Mia (8). De speurders houden ernstig rekening met de piste dat haar moeder met haar naar het buitenland gevlucht is. De drie mannen die de kidnapping uitvoerden, zitten intussen wel achter slot en grendel. Allen behoren ze tot het milieu van complotdenkers. In onderlinge berichten dreigden ze er onder meer mee vaccinatiecentra op te blazen en... kinderen te ontvoeren. “We zijn fier op wat we gedaan hebben”, klinkt het in hun verhoor. Sociale diensten zien ze eerder als een instituut voor pedofilie.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"