De moord op Maëlys schokte heel Frankrijk.
Volledig scherm
De moord op Maëlys schokte heel Frankrijk. © Photo News

Franse ex-militair Lelandais geeft toe dat hij 8-jarige Maëlys doodde, en biedt excuses aan

Tijdens de eerste dag van zijn proces maandag in Grenoble heeft Nordahl Lelandais toegegeven dat hij de 8-jarige Maëlys in augustus 2017 gedood heeft. Vervolgens bood hij de familie van het meisje zijn verontschuldigingen aan. Eerder werd de 38-jarige voormalige militair al tot twintig jaar cel  veroordeeld voor de moord op een korporaal.

 1. Franse president Macron belandt in een storm van kritiek door het dragen van luxehorloge van "80.000 euro": “Deze man is een grap”
  16

  Franse president Macron belandt in een storm van kritiek door het dragen van luxehorlo­ge van "80.000 euro": “Deze man is een grap”

  De Franse president Emmanuel Macron heeft deze week zijn omstreden pensioenhervorming voor de eerste keer verdedigd. Hij slaagde er echter niet in de kritiek te temperen, integendeel. Al dagen circuleren er beelden van Macron die tijdens het interview een “luxehorloge van 80.000 euro” droeg. De kritiek op sociale media is alvast niet mals. Wat is er waar aan het verhaal? En droeg Macron geen “goedkoper" model dan men online beweert?
 2. Moordenaar Maëlys bekent dat hij militair gedood heeft. Heeft hij ook iets te maken met verdwijning van 24-jarige Belg?
  Moord

  Moordenaar Maëlys bekent dat hij militair gedood heeft. Heeft hij ook iets te maken met verdwij­ning van 24-jarige Belg?

  De moordenaar van Maëlys De Araujo (9) heeft toegegeven dat hij ook een militair om het leven gebracht heeft. In september werden de stoffelijke resten van Arthur Noyer teruggevonden in de Franse Savoie. Nordahl Lelandais bekende de feiten toen hij gisteren naar die plek gebracht werd. Uitleggen hoe hij de 24-jarige man precies vermoord heeft, deed hij echter niet. Speurders vrezen nu dat Lelandais nog meer op zijn kerfstok heeft. Alle onopgeloste zaken uit de omgeving zullen opnieuw onderzocht worden. Ook de verdwijning van een 24-jarige Belg komt daarbij aan bod.