Navalny in februari eerder dit jaar.
Volledig scherm
Navalny in februari eerder dit jaar. © BELGAIMAGE

Franse en Zweedse laboratoria bevestigen vergiftiging Russische oppositieleider Navalny

Naast Duitsland hebben ook enkele gespecialiseerde laboratoria in Frankrijk en Zweden onafhankelijk van elkaar bevestigd dat de Russische oppositieleider Aleksej Navalny is vergiftigd met een zenuwgas uit de novitsjok-groep. Dat heeft de Duitse regering maandag in Berlijn laten weten.

9 reacties

 • Henri Dederen

  1 jaar geleden
  Het is duidelijk dat de vergiftiging , als die er was, met op de achtergrond de gebeurtenissen in Wit Rusland en de discussie over het mega gasproject ,enkel en alleen bedoeld was en is om Rusland economisch en politiek te verzwakken. Navalny is in Rusland zeker niet populair en houdt, tussen haakjes, ideeen op na die in ons land en Europa als populistisch worden bestempeld
 • Dirk Van Brussel

  1 jaar geleden
  Luke, ge kunt natuurlijk zoveel fantaseren om zo uit te komen tot wat je wil ! Het is in ieder feval niet de eerste keer dat Rusland (tevergeefs) beweert van niets te weten.
 • Gerry Cle

  1 jaar geleden
  Een vergif dat ontwikkeld is in de laboratoria van de Russische geheime dienst. Direct na inname kunnen de Russen geen enkel spoor in Navalny's bloed vinden terwijl dagen later Duitse, Franse en Zweedse laboratoria dat wel kunnen. Poetin mag hier niet mee wegkomen.
 • Luke Vincke

  1 jaar geleden
  En waarom krijgt Rusland de resultaten niet? Het zou interessant zijn om te vergelijken met de originele bloedafnames in Rusland en de testen in Omsk. Wie zegt dat er niet geknoeid is met de bloedstalen nadat die zijn afgenomen in Duitsland? Ze werden immers geanalyseerd door een NAVO-labo. Nee, deze zaak stinkt net als de Skripal zaak.
 • Daan Roos

  1 jaar geleden
  Waarom die bewijzen niet aan Rusland overhandigen? In het gewone leven heeft de aangeklaagde toch ook recht op inzage?