REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Franse champagneproducenten woest om nieuw verplicht Russisch ‘schuimwijn’-label

Het Comité Champagne, de beroepsvereniging van Franse champagneproducenten, is misnoegd om een nieuwe Russische wet die hen verplicht om op het label van hun flessen de omschrijving “schuimwijn” te vermelden. De instantie roept haar leden op om geen champagne meer te exporteren naar Rusland.

9 reacties

 • mike dobbels

  5 maanden geleden
  Europa sanctioneerde Rusland nadat wettelijk gestemd werd dat Crimea weer tot Rusland ging gaan toebehoren. En zo geschiedde. Europa liet zijn boeren hun fruit rotten in de grond om zo Rusland te straffen. Rusland gaf gratis land aan Russische wannebee boeren om de verloren import fruit en groente aantallen te compenseren met eigen teelt. Die boeren deden dat goed en komen nu met hun eigen champagne. Eigen volk eerst zei Poetin... De Europese leiding begrijpt het niet. De Eu boeren wel.
 • Jan hertogs

  5 maanden geleden
  De Russische champagne is stukken beter dan de Franse! De smaken zijn veel intenser en verfijnder.
 • Jens Van Campenhout

  5 maanden geleden
  Toch zijn dit Napoleaanse toestanden. Hij verbood bv wijnbouw in Belgie om zo eigen wijnproductie te beschermen.
 • robert henneman

  5 maanden geleden
  en wie is er eigenlijk begonnen met sancties? ja, idd Europa. dus nu niet janken als ge tegenwind krijgt.
 • Jan-piet Janssens

  5 maanden geleden
  Iedere champagne is schuimwijn maar niet iedere schuimwijn komt uit Champagne. En op de voorkant staat nog altijd dat de schuimwijn uit Champagne komt, what’s the problem?
 1. 9-jarig meisje gered van huwelijk met 55-jarige man die haar voor 2.000 euro kocht: “Ze hebben me een nieuw leven gegeven”
  Play

  9-jarig meisje gered van huwelijk met 55-jarige man die haar voor 2.000 euro kocht: “Ze hebben me een nieuw leven gegeven”

  Een negenjarig meisje is in Afghanistan gered na een uithuwelijking. Parwana werd vorige maand voor de camera van de Amerikaanse nieuwszender CNN voor tweeduizend euro verkocht aan een man van 55 jaar oud. Een fortuin voor de vader van het meisje, die geen andere uitweg zag. Een Amerikaanse vzw die strijdt tegen kindhuwelijken heeft het meisje nu kunnen vrijkopen.