Philippe Monguillot en zijn echtgenote Véronique.
Volledig scherm
Philippe Monguillot en zijn echtgenote Véronique. © RV

Franse buschauffeur hersendood geslagen na discussie over mondmasker: “Dit is moord met voorbedachten rade”

In de Zuid-Franse stad Bayonne is een buschauffeur hersendood geslagen na een uit de hand gelopen discussie. Philippe Monguillot (59) weigerde een passagier te laten instappen omdat die niet betaald had voor een ticket en ook geen mondmasker droeg. In totaal werden vijf personen aangehouden. Zijn vrouw blijft gebroken achter. “Dit is in mijn ogen moord met voorbedachten rade”, klinkt het.

8 reacties

 • Paul Philippaerts

  7 maanden geleden
  Reken maar niet op gerechtigheid als die van de wetten en van justitie moeten komen zal het noppes zijn .Een excelbestandje om de feiten op te lijsten voor de volgende keren dat zou nog kunnen. De wetten zijn er om de misdadigers te beschermen. Ook de mededaders worden onmiddellijk vrijgelaten. Bovendien zijn die schurken niet een verplicht om mee te werken aan het onderzoek. De juiste feiten doen er totaal niet toe. Justutie zal er wel iets van maken wat hun past.
 • Robin Verheyden

  7 maanden geleden
  In sommige omstandigheden moet je daders opsluiten en de sleutel weggooien. Alleen al om een maatschappelijk signaal te geven. Dit is volgens mij zo'n geval.
 • Johnny Dujardin

  7 maanden geleden
  5x levenslang..voorbedachte rade. Het word erger en erger. Maar wees gerust, zal weinig uithalen.
 • Danny Wauters

  7 maanden geleden
  Ze heeft meer dan gelijk. Als ze vijf uren later terug keren om de man een lesje te leren, dan doe je dit bewust en vooraf gepland. Het moet maar eens gedaan zijn dat dergelijke daders kunnen wegkomen met het was niet de bedoeling. Als je terugkomt dat is het je bedoeling.
 • Dirk Adriaensen

  7 maanden geleden
  Wat een lafaards! Hopelijk worden ze snel gevat en gepast gestraft! Sterkte aan de familie en vrienden van het slachtoffer!
 1. Protest tegen avondklok in Nederland ontspoort: betogers steken teststraat in brand, jongeren keren zich tegen politie

  Protest tegen avondklok in Nederland ontspoort: betogers steken teststraat in brand, jongeren keren zich tegen politie

  De Nederlandse gemeente Urk, politie en het openbaar ministerie laten weten "zeer verontwaardigd te zijn over de gebeurtenissen" van gisterenavond in de gemeente. "Vanavond was een groep relschoppers actief die de rust op Urk verstoorde. Met een gedrag waar geen woorden aan kunnen worden gegeven. Van het gooien van vuurwerk en stenen tot aan het vernielen van politieauto's en met als dieptepunt het in de brand steken van de testlocatie", schrijven ze in een persbericht. Ook op een aantal andere plekken in Nederland was het onrustig, in totaal werden zestien mensen aangehouden. Gisteren was bij onze noorderburen voor het eerst de avondklok van kracht.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo