Beeld van de brand in het Franse departement Gironde. Beeld gemaakt op 10 augustus. © SDIS 33 via Bestimage
Volledig scherm
Beeld van de brand in het Franse departement Gironde. Beeld gemaakt op 10 augustus. © SDIS 33 via Bestimage © Photo News

Franse brandweerlui krijgen hulp van Europese collega's in strijd tegen zware bosbranden

De Franse brandweerlui die de zware bosbranden bij onze zuiderburen bestrijden, hebben hulp gekregen van collega's uit andere Europese landen. In totaal zetten nu 1.100 brandweerlui zich in om branden in verschillende regio's te blussen.

 1. Frankrijk krijgt vuur maar niet onder controle: zelfs vanuit de ruimte zie je Franse bosbranden
  PREMIUM

  Frankrijk krijgt vuur maar niet onder controle: zelfs vanuit de ruimte zie je Franse bosbranden

  Frankrijk blijft in de ban van verwoestende bosbranden. Sinds begin dit jaar werd al meer dan 50.000 hectare natuurgebied in het land in de as gelegd. Momenteel is een ‘monsterlijke’ brand aan de gang ten zuiden van Bordeaux. De voorbije dagen gingen daar alleen al 7.400 hectare bosgebied (het equivalent van 11.000 voetbalvelden) in vlammen op. 10.000 bewoners zijn op de vlucht.
 2. Igor (17) ontwikkelde drone die landmijnen opspoort terwijl hij in Oekraïense schuilkelder verbleef
  Oorlog in Oekraïne
  9

  Igor (17) ontwikkel­de drone die landmijnen opspoort terwijl hij in Oekraïense schuilkel­der verbleef

  Op amper 17-jarige leeftijd heeft de Oekraïense tiener Igor Klymenko een drone ontwikkeld die landmijnen kan opsporen. Hij legde de laatste hand aan het toestel in een schuilkelder op het Oekraïense platteland, waar hij met zijn familie ging schuilen tegen Russische aanvallen. De pientere jongen won met zijn uitvinding de Global Student Prize, die vorige week in New York werd uitgereikt. De prijzenpot van 100.000 dollar (ruim 102.300 euro) wil Igor deels gebruiken om zijn drone verder te ontwikkelen.