Bisschop Hervé Gaschignard was actief in het bisdom Aire en Dax.
Volledig scherm
Bisschop Hervé Gaschignard was actief in het bisdom Aire en Dax. © Twitter

Franse bisschop neemt ontslag wegens "ongepast gedrag" met jongeren

Een Franse bisschop heeft vandaag ontslag genomen nadat er bezorgdheid was gerezen over de manier waarop de man met jongeren omgaat. Het ontslag van bisschop Hervé Gaschignard van het bisdom Aire en Dax, in het zuidelijke departement Landes, is door paus Franciscus aanvaard.

 1. Jongetje (4) vermoord aangetroffen, ontvoerder (18) opgepakt
  DALLAS

  Jongetje (4) vermoord aangetrof­fen, ontvoerder (18) opgepakt

  Een ontvoering met dodelijke afloop houdt de Texaanse grootstad Dallas in de ban. Het lichaam van een vierjarig jongetje is zaterdagochtend rond 6.50 uur door een jogster in de wijk Mountain Creek aangetroffen. Het vertoonde verwondingen over het hele lichaam die volgens de politie zijn toegebracht “met een scherp wapen”. Een 18-jarige verdachte is opgepakt. Hij is aangeklaagd voor ontvoering, maar (nog) niet voor moord.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"