Onder meer kermisfeesten in Frankrijk en België, de lichte Cubaanse rum en de Franse baguette hebben een aanvraag ingediend.
Volledig scherm
Onder meer kermisfeesten in Frankrijk en België, de lichte Cubaanse rum en de Franse baguette hebben een aanvraag ingediend. © Fotomontage HLN - BELGA, AFP, Photonews

Franse baguette, Belgische kermistraditie en Cubaanse rum weldra immaterieel erfgoed? Unesco buigt zich over nieuwe erkenningen

De komende week buigen enkele experten van Unesco zich over een lijst van producten en gerechten die een erkenning willen als immaterieel erfgoed. Het Comité voor Cultureel Immaterieel Erfgoed van Unesco, dat voorgezeten wordt door Marokko, heeft 56 aanvragen voorliggen. Onder meer kermisfeesten in Frankrijk en België, de lichte Cubaanse rum en de Franse baguette hebben een aanvraag ingediend.

1 reactie

 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  De naam " baguette Parisienne" is door de Franse wet beschermd en de naam mag buiten Parijs niet voor stokbrood vermeld worden.
 1. Geelse gezinsverpleging in laatste rechte lijn voor UNESCO-erkenning: “We willen tonen wat we allemaal doen om gezinsverpleging levendig te houden”
  Geel

  Geelse gezinsver­ple­ging in laatste rechte lijn voor UNES­CO-erkenning: “We willen tonen wat we allemaal doen om gezinsver­ple­ging levendig te houden”

  Volgende week dient de Vlaamse overheid de aanvraag in om de Geelse gezinsverpleging door UNESCO te laten erkennen als Immaterieel Erfgoed. Met die aanvraag kan Geel op internationaal niveau tonen wat ze allemaal doet om de gezinsverpleging levendig te houden. “We ontvingen de laatste maanden steunbrieven van Geelse organisaties, maar ook van bedevaarders uit Aalst en verschillende internationale organisaties voor wie de gezinsverpleging een grote bron van inspiratie is.”
 1. Vader (54) van zes kinderen die in Oostenrijkse kelder zijn gevonden “bereidde zich voor op apocalyps”

  Vader (54) van zes kinderen die in Oostenrijk­se kelder zijn gevonden “bereidde zich voor op apocalyps”

  De 54-jarige vader van de zes kinderen die afgelopen vrijdag zijn gevonden in een wijnkelder in het Oostenrijkse dorpje Obritz, was een zogenaamde ‘Doomsday prepper’. De man bereidde zich met andere woorden voor op het einde van de wereld. Dat meldt Erich Greil, de vice-burgemeester van Obritz. De 54-jarige Tom Landon zou naar verluidt een kelder voor elk van zijn kinderen hebben gekocht.