Een Britse cameraploeg filmde recent hoe tientallen Iraakse Koerden op klaarlichte dag de overtocht naar het Verenigd Koninkrijk vanaf een Noord-Frans strand aanvatten. Frans minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin bracht zaterdag een bezoek aan de regio nabij ons land.
Volledig scherm
Een Britse cameraploeg filmde recent hoe tientallen Iraakse Koerden op klaarlichte dag de overtocht naar het Verenigd Koninkrijk vanaf een Noord-Frans strand aanvatten. Frans minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin bracht zaterdag een bezoek aan de regio nabij ons land. © VTM NIEUWS - AFP

Franse agenten laten migranten ongehinderd Kanaal oversteken, terwijl minister België met de vinger wijst

NieuwsDe Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin heeft zaterdag bij een bezoek aan Loon-Plage nabij de Noord-Franse stad Duinkerke ons land opgeroepen om de controles aan de Belgische-Franse grens op te voeren. In de afgelopen dagen staken honderden migranten het Kanaal over. Volgens Darmanin komt de “helft van het aantal migranten” dat vanuit Calais of Duinkerken de oversteek wil wagen “via België”.

100 reacties

 • Marcus Vadis

  2 maanden geleden
  Mogelijk komen er inderdaad uit België want de kortste afstand naar GB is via Calais en ligt dat net in Frankrijk zeg. Laat ze gewoon oversteken en dat de UK zijn plan er mee trekt juist gelijk wij dat hier moeten doen.
 • geert Verschelde

  2 maanden geleden
  Als het VK deze bootmigranten terug de zee intrekken, en terugsturen van waar ze gekomen waren, zal de ganse "correcte" wereld er schande over spreken. Wat moeten ze dan doen ? Alle aankomende migranten in concentratiekampen onderbrengen en voor de rest van hun dagen opsluiten ? Of ze alle terug de zee opsturen op kans van verdrinkingsdood ? Ze bieden weinig of geen meerwaarde voor het land van aankomst, en hebben last met de daar geldende reglementeringen . En dan ?
 • eli bosch

  2 maanden geleden
  Ik weet waar de heer Eduard Vos leeft maar ik wil het wel weten waar hij die veiligheid, vrije meningsuiting, democratie en ´rijkdom´ vindt. Veiligheid? Als vrouw met 2 dochters met schrik op straat. Rijkdom? In tijden waar ik niets meer sparen ondanks ik werk. Vrije meningsuiting? Sorry meer en meer moet ik zwijgen uit schrik om voor de rechter gedaagd te worden wegens racisme bij de minste kritiek op de massa invasie. Democratie? In een land waar verliezende partijen nu aan de macht zijn.
 • Merel Depauw

  2 maanden geleden
  De EU houdt deze mensen makkelijker binnen dan buiten zou je gaan denken.
 • Jos Van den Heuvel

  2 maanden geleden
  Hei-ho, hei-ho, Dat krijg je niet maar zo !
 1. Avondlockdown in Nederland: alles dicht om 17 uur, op supermarkten en drogisterijen na
  Play

  Avondlock­down in Nederland: alles dicht om 17 uur, op supermark­ten en drogiste­rij­en na

  In Nederland gaat de ‘avondlockdown’ vanaf zondag officieel van start. Horeca, winkels, bioscopen, theaters, musea, pretparken én evenementen moeten de deuren sluiten tussen 17 uur en 5 uur ‘s ochtends. Een uitzondering geldt voor supermarkten en drogisterijen, zij mogen tot 20 uur openblijven. Premier Mark Rutte erkende dat zijn boodschap tot nu toe te weinig overgekomen is. “Dat reken ik mezelf aan”, klonk het.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.