Aanklager Remy Heitz
Volledig scherm
Aanklager Remy Heitz © EPA

Franse aanklager wil detentie voor agenten na slaan zwarte man

Drie van de vier Franse agenten die een zwarte man racistisch zouden hebben bejegend en mishandeld in zijn muziekstudio in Parijs, moeten voorlopig vast blijven zitten. Dat heeft de Franse aanklager Remy Heitz zondag geëist bij de rechtbank in Parijs, zo maakte hij bekend tijdens een persconferentie.

3 reacties

 • Yves Van Rossem

  2 maanden geleden
  De politiemannen werden eerder geschorst vanwege het incident dat op beeld is vastgelegd ...Was het dus niet gefilmd dan was de persoon in kwestie nog aangeklaagd geweest door die agenten voor een of ander "vergrijp". Gelukkig werd dit incident op beeld vastgelegd.  
 • Paul Siemons

  2 maanden geleden
  Intussen heeft men in Frankrijk het openbaar maken of publiceren van dergelijke beelden verboden.
 • Bart Vandevelde

  2 maanden geleden
  Dat de agenten worden gestraft omdat ze te hard handelden tegenover een persoon, da's normaal, maar dat de straf zwaarder moet zijn omwille van de huidskleur van die persoon, da's er zwaar over. Of mogen blanke mannen wel in elkaar geslagen worden, misschien?
 1. Intern onderzoek bij Amerikaans ministerie van Justitie naar eventuele poging tot beïnvloeding verkiezingsuitslag
  1

  Intern onderzoek bij Amerikaans ministerie van Justitie naar eventuele poging tot beïnvloe­ding verkie­zings­uit­slag

  De interne waakhond van het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt of medewerkers van het ministerie hebben geprobeerd om de uitslag van de presidentsverkiezingen van 2020 te beïnvloeden. Inspecteur-generaal Michael Horowitz deelde dat vandaag mee nadat Amerikaanse media het voorbije weekend berichtten dat Trump steun kreeg van binnen het ministerie bij zijn plan om met een nieuwe minister de verkiezingen ongeldig te laten verklaren.
 1. LIVE. 11 nieuwe besmettingen met Zuid-Afrikaanse variant in Oostende - Nog geen akkoord over buitenschoolse activiteiten
  Play
  28

  LIVE. 11 nieuwe besmettin­gen met Zuid-Afrikaanse variant in Oostende - Nog geen akkoord over buiten­school­se activitei­ten

  Virologen maken zich steeds meer ongerust over de opmars van de besmettelijkere varianten van het coronavirus en vrezen dat de derde golf voor de deur staat. Onderwijsexpert Dirk Van Damme wil daarom dat de scholen sluiten om een verdere verspreiding bij kleuters en kinderen te stoppen. Intussen blijft het aantal besmettingen en hospitalisaties in de algemene bevolking verder stijgen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Winkeliers achtervolgen dief en vangen hem voor politie
  Play
  Op Interventie

  Winkeliers achtervol­gen dief en vangen hem voor politie

 2. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning